A budapesti rendőrök a hétvégét töltötték egy Nógrád megyei községben, amikor megmentették egy férfi életét.

Szabadnapjukat töltötték

Libor Ferenc rendőr zászlós és felesége, Verdes Edina rendőr zászlós, a Budapesti Rendőr-főkapitányság 15. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai Nógrád megyei hétvégi házukban töltötték szabadnapjukat 2022. augusztus 5-én. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Felakasztotta magát a férfit

Koraeste a szomszéd ház teraszán beszélgettek, amikor segélykiáltásokra figyeltek fel a szemközti telekről. A 14 éves szomszéd fiúval együtt azonnal odarohantak, és azt látták, hogy az ott lakó férfi fuldoklik egy fára akasztott kötélen.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elvágták a kötelet

A fiú félrehívta a két, általa kölyökkoruk óta ismert nagytestű házőrző kutyát, majd Libor Ferenc a kamasszal együtt megemelte az életéért küzdő férfi testét, miközben Verdes Edina elvágta a kötelet.

Mentőt hívtak hozzá

Az elkeseredett férfi megköszönte, hogy megmentették, mentőt hívtak hozzá, akik kórházba vitték, számolt be róla közleményében a rendőrség.

Pár napja a tiszavasvári rendőrök mentettek életet

Itt, a Kékvillogó oldalán is beszámoltunk róla, hogy tóból mentett ki egy férfit a tiszavasvári rendőrök, el akarta dobni magától az életét.

Öngyilkossági szándék

Mint megírták már útközben felkészültek az életmentésre a Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai, akik a Tevékenység-irányítási Központtól arra kaptak utasítást 2022. augusztus 7-én 18 óra 28 perckor, hogy menjenek a tiszavasvári csónakázó tóhoz, mert a bejelentő fia öngyilkossági szándékkal tart oda.

Testvére várta a rendőröket

A férfi testvére a tó partján várta a rendőröket. Tőle megtudták, hogy látta fivérét öngyilkossági szándékát kiabálva a tó felé szaladni, de nem tudta feltartóztatni, és azóta a nádas felől már egy csobbanást is hallott.

Fotó a helyszínről:

Fotó: police.hu

Keresni kezdték

Tamás István és Lakatos Gyula rendőr főtörzsőrmesterek a tavat abból az irányból közelítették meg, amerről a csobbanást vélték hallani. Náddal sűrűn benőtt tópart nehezítette a keresést, kollégáink térdig gázoltak a vízbe és botokkal-kézzel törték a nádat, hogy láthatóvá váljon a vízfelszín, így haladtak a tavon körbe. Közben segítséget kértek, és a mentőszolgálatot is értesítették.

Már félig elmerült

Óráknak tűnő percekig kutattak, amikor Tamás István főtörzsőrmester a vízben állva szétnyitotta a nádat, és megpillantotta a parttól pár méterre a vízben félig elmerülve hanyatt fekvő férfit. Azonnal közelebb ment, megragadta a karját, és a part felé húzta, miközben próbált kommunikálni vele.

Magához tért

Társának kiáltva jelezte, hogy megtalálta a férfit, akit kerestek és végül együttes erővel a biztonságos szárazföldre segítették. Mentése közben a 22 éves férfi magához tért, látható sérülése nem volt, a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították, írta meg a portál.

Ha segítség kell 

Ha úgy érzed, segítségre lenne szükséged, tárcsázd a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is! A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: police.hu