Túl gyorsan hajtott, és kis híján tragédiát okozott egy autós a fővárosi Blaha Lujza téren. A meggondolatlan manőver miatt többen kerültek életveszélybe a zebrán.

Felfoghatatlan manőver

Egy szándékos manőver miatt hajtott zebrán átkelő gyalogosok közé egy sofőr Budapesten. A felfoghatatlan jelenetet egy fedélzeti kamera is rögzítette.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Jobbra rántotta a kormányt

Az eset a Blaha Lujza térnél történt. Az ámokfutó a belső sávban haladt, majd váratlanul az Erzsébet körúti kereszteződés közepén gondolt egyet és elrántotta jobbra a kormányt. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Túl nagy volt a sebesség

Mindezt egész nagy sebességgel tette, így ahhoz már késő volt, hogy a megfelelő sávba soroljon, ahelyett a gyalogátkelőre, a körút közepére érkezett meg.

Megdöbbent gyalogosok

A megdöbbent gyalogosok pedig nem győztek időben elugrani a kocsi elől – számolt be róla a bpiautosok.hu, amely a videót is közzétette.

Íme, a videó

Forrás: bpiautosok.hu

Elsodorta a gyalogosokat

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy durva baleset törént Budapesten, a Hungária körúton. Egy autós a tömegbe hajtott a Hungária körút és a Kerepesi út kereszteződésében. A helyszínre azonnal mentők és rendőrök siettek. A szemtanúk elmondása szerint több embert elgázolt. 

Ezt mondja a rendőrség

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Facebook-oldalán tett közzé egy videót a balesetről. A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a Kerepesi útra akart kanyarodni a sofőr, amikor felhajtott a járdára és elsodort öt gyalogost.

Két sérült

A balesetben ketten könnyebben megsérültek; őket a mentők a helyszínen ellátták. A gépjármű vezetője azt mondta a rendőröknek, hogy azért hajtott fel a járdára, mert rosszul lett. A mentők kórházba vitték a 27 éves sofőrt, a baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Öt gyalogost sodort el

A rendőrség közleménye szerint március 14-én reggel 8 órakor egy személygépkocsi a Hungária körútról kanyarodott a Kerepesi útra, amikor felhajtott a járdára és elsodort öt gyalogost. A balesetben ketten könnyebben megsérültek; őket a mentők a helyszínen ellátták. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: részlet a videóból. Forrás: bpiautosok.hu