Súlyosabb büntetést kért a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség arra az első fokon 10 év fegyházra ítélt férfire, aki féltékenységből megfenyegette, majd elrabolta a barátnőjét és annak hatéves gyermekét. A nő a lélekjelenlétének köszönheti, hogy a férfi nem késelte meg.

Az interneten ismerkedtek meg

Az agresszív természetű férfi és a nő két évvel ezelőtt a Facebookon ismerkedett meg egymással. Egymásba szerettek, és együtt szerettek volna tölteni egy hétvégét a nő lakásában. A férfi délután átment a közeli presszóba, ahol a barátnője egyik férfi ismerőse is italozott.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Az utcán verte meg

Azonnal féltékeny lett rá, szóváltás alakult ki közöttük. A másik férfi el akarta kerülni a vitát, ezért inkább lelépett a kocsmából. Később azonban a vádlott meglátta az utcán, és ököllel behúzott neki, majd elvette a mobilját és a headsetjét.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Pénzért engedte el

Ezt követően visszament a nő házába, bezárta az ajtót, majd órákon keresztül megöléssel fenyegette a barátnőjét, és annak hatéves kislányát. A férfi késő este beleegyezett abba, hogyha a nő hazaviszi és ad neki 50 ezret, akkor szabadon engedi őket.

Átverte a férfit

Ezt követően magához vett egy kést, majd elindultak a kocsival. Útközben kidobta a nő mobilját az ablakon, hogy ne tudjon segítséget kérni, majd tovább fenyegette és a követelt összeget 100 ezer forintra emelte. A nőnek azonban hihetetlen lélekjelenléte volt.  Amikor beértek ugyanis a városba, akkor nem a bankautomatához, hanem a rendőrkapitányság épületéhez hajtott, ahol kiugrott a gyermekével együtt az autóból és segítséget kért.

Elfogták a férfit

A férfi ekkor eldobta a nála lévő kést és elmenekült a helyszínről, de a rendőrök pár utcával arrébb elfogták. Az ügyész súlyosabb büntetésért, az elkövető és védője elsősorban felmentésért, és enyhítésért fellebbezett. 

Fellebbezett az ügyész

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség fenntartotta az ügyészi fellebbezést. A korábban erőszakos bűncselekmény miatt már elítélt férfi megöléssel fenyegetőzve, órákon keresztül személyi szabadságuktól megfosztva, a lakásba bezárva tartotta a barátnőjét és annak hatéves gyermekét. Szabadulásukat meghatározott pénzösszeg átadásától tette függővé. A rendkívül gátlástalan férfi büntetése nincs arányban a cselekménye súlyával, ezért a fellebbviteli főügyészség lényegesen súlyosabb büntetés kiszabását kérte.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció