Pénzt akart szerezni, ezért ámokfutásba kezdett egy 22 éves egerszalóki fiatalember. Pár óra alatt több helyre tört be. Nem volt megállás, egymás után fosztott ki mindent, amit csak tudott, aztán nyomába eredtek a rendőrök, a rabló nem menekülhetett Pelyha hadnagy elől.

Betört, de otthon volt a tulaj

A férfi először Eger belvárosában ment be az egyik lakásba, amelynek nyitva maradt az ajtaja. Elkezdett kutakodni, azonban még mielőtt bármilyen értéket talált volna, felfigyelt a zajra az ingatlan tulajdonosa, és kérdőre vonta. A tolvaj elmenekült. A sértett nem értesítette a rendőrséget, de az erkélyről figyelte, merre távozik a betörő. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Leütötte az utcán a férfit

Miután kifutott a házból, az utcán összetalálkozott egy férfival. Leszólította, majd az értékeit követelte. A férfi nem engedelmeskedett a támadónak, próbált elszaladni. Az elkövető a férfi után eredt, majd amikor utolérte, leütötte. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Elrabolta az okostelefont

A szerencsétlenül járt férfi a földre rogyott, és kiesett zsebéből az iPhone 8-as telefonja. A rabló felkapta a készüléket, és elrohant vele. Közben a tolvajt megzavaró lakástulajdonos, aki az erkélyről tartotta szemmel a betörőt, a dulakodást látva a leütött férfi segítségére sietett, és értesítette a rendőrséget.

Részletes személyleírás

A rablás pár perccel 23 óra előtt történt. A járőrök negyedórával később már a helyszínen voltak. A két sértett részletes személyleírása alapján, valamint hely- és személyismeretüknek köszönhetően sejtették, ki lehet a tettes, korábban hasonló bűncselekményt követett el. A zsaruk egy képet mutattak róla a sértetteknek, mindketten egyértelműen felismerték. A rendőrök fél órán belül elfogták a rablót, azonban ő minden percet kihasznált: mielőtt elkapták volna, és további két bűncselekményt követett el.

Egy autót is el akart lopni

“Alig tíz perccel a rablás után bejutott egy zárt ingatlan udvarába, és meglátott egy gépkocsit, amelynek nem zárták be az ajtaját. Kihasználva a lehetőséget beült az autóba, és elkezdett kutakodni” – mesélte Pelyhe Marcell hadnagy, az Egri Rendőrkapitányság nyomozója a Zsaru Magazinnak, majd így folytatta:

Titokzatos hosszú tárgy

“A térfigyelő kamerák felvételeit visszanézve láttuk, hogy a kocsiból egy hosszú tárggyal távozott, de hogy mi volt az, nem tudtuk azonosítani, és a nyomozás későbbi szakaszában sem derült ki. Viszont a kollégák megtalálták az egyik kirabolt férfi telefonját, amivel előzőleg a rabló elrohant, ugyanis a kocsiban felejtette.”

Negyedszerre is betört

Pelyha hadnagy azt is elmondta, hogy a tettes ezután folytatta ámokfutását, és ismét egy lakásba hatolt be. Azonban a tulajdonos szintén otthon volt, és megzavarta. Ennek ellenére menekülés közben az elkövető fel tudta kapni a tulajdonos tárcáját, amiben bankkártya, pénz és okmányok voltak.

Pénz és ékszerek

A járőrök közben javában keresték a férfit, ki is szúrták az utcán, és igazoltatták. Ruhái átvizsgálása során mintegy 85 ezer forint értékben arany ékszereket találtak nála. A kihallgatáson a gyanúsított azt állította az ékszerektől, hogy a kukában találta őket. P. Ferencet rablás bűntettével gyanúsították meg, a bíróság november 4-én elrendelte letartóztatását. Még folyik a nyomozás, honnan származhatnak az ékszerek. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Pelyhe Marcell hadnagy, az Egri Rendőrkapitányság nyomozója – Forrás: Police.hu – Kékvillogó.hu-montázs