Őrizetbe vették azt a férfit, aki kivégezte italozás közben megölte ismerősét Budapesten, a 8. kerületben. A rendőrségi kihallgatáson B. Ferenc azt mondta, nem ismerte későbbi áldozatát, a tragédia estéjén azt kérte tőle, hogy aludjon nála.

Őrizetbe vették

A BRFK Életvédelmi Osztálya kihallgatását követően őrizetbe vette B. Ferencet, akit a nyomozók azzal gyanúsítanak, hogy 2024. március 20-án reggel megölt egy férfit Budapest 8. kerületében, egy Korányi utcai lakásban. A nyomozók az emberöléssel gyanúsítható férfit pár óra alatt azonosították és hajtóvadászatot indítottak ellene. Az életvédelmi nyomozók másnap, március 21-én kora délután a Kőbányai úton elfogták a 30 éves férfit.

Befogadta a férfit

A nyomozás eddigi adatai szerint a későbbi áldozat és egy ismerőse március 19-én este, az utcán találkoztak. A beszélgetés során az ismerős elpanaszolta, hogy nincs hol aludnia, ezért a férfi felajánlotta neki, hogy töltse nála az éjszakát.   A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az áldozatánál aludt

 Ekkor került szóba B. Ferenc, akiről az ismerős azt állította, hogy neki sincs szálláshelye, de „jó arc”, így a tulajdonos megengedte, hogy ő is a lakásban aludjon. Reggelre azonban a gyanú szerint B. Ferenc megölte ideiglenes szállásadóját, a rendőrséget a halálesetről az elhunyt ismerőse értesítette.

Kihallgatták a férfit

A nyomozók B. Ferencet emberölés megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A férfi érdemi vallomást nem tett, a gyanúsítás ellen panasszal élt. B. Ferencet kihallgatását követően a rendőrök őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását. 

Gyilkosság Józsefvárosban

Ahogyan korábban arról beszámoltunk, március 20-án reggel riasztották a rendőröket, miután gyilkosság történt Józsefvárosban. A Korányi Sándor utcai lakásban élő Bálintot brutálisan kivégezték. A 30-as éveiben járó férfit halálra késelte egy ismeretlen elkövető.

Megszökött a tettes

A rendőrök és a helyszínelők lezárták a környéket, és még a késő délutáni órákban is helyszíneltek. A nyomozóknak is akadt dolguk, ugyanis a történtek után a tettes megszökött, így hajtóvadászatot indítottak a 31 éves feltételezett gyilkos, B. Ferenc után. 

Buliztak előző este

A környékbeliek szerint egy buli után történt az emberölés. „Összejövetel volt ott előző nap, ha minden igaz, többen is érkeztek a lakásba. Hogy ott mi történt, senki nem tudja, de reggel Bálint már nem élt” – mondta az eset után egy lakó.

Elfogták B. Ferencet

A BRFK életvédelmi nyomozói csütörtökön fogták el B. Ferencet, a Korányi utcai emberölés feltételezett elkövetőjét. A férfit március 21-én 13 óra körül kapták el Budapest 8. kerületében, a Kőbányai úton.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: helyszínelés a gyilkosság után – Forrás: MIT/Mihádák Zoltán