A gátlástalan testvérpár megerőszakolta, kirabolta, halálra verte a ház 94 éves lakóját. Egyikük később visszament és megbecstelenítette az idős asszony holttestét. Most a bíróság mindkét gyilkost visszavitte a rémségek házába. hogy a helyszínen mondják el, hogyan ölték meg a 94 éves áldozatukat.

Helyszíni kihallgatás

A helyszíni kihallgatásnál a házban ott voltak az áldozat családtagjai is. Mindössze tíz percet tudtak bent tartózkodni, annyira megviselték őket a történtek. „A vérét a mai napig nem tudtam felsúrolni a betonról, mert úgy beleivódott. Akárhogy súrolom, az benne marad, míg ez a ház áll. Nem kívánom senkinek azt a fájdalmat, amit ennek a családnak okozott” – mondta zokogva a Tényeknek a tragikus sorsú 94 éves néni unokája.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Pénzt akartak szerezni

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, 2020. novemberben határozott úgy a testvérpár italozást követően, hogy elmennek pénzt szerezni az egyedül élő 94 éves asszonytól. A nő házába az ablakon keresztül jutottak be, akkor az asszony az ágyában feküdt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Segítségért kiabált

Amikor a testvérpár belépett az idős nő házába, az asszony felismerte őket, és segítségért kiabált, de a támadók a földre rántották, ütlegelni, majd fojtogatni kezdték. Az áldozat az ütések következtében elvesztette az eszméletét, ekkor döntöttek úgy a testvérek, hogy átkutatják a lakást, majd elloptak 100 ezer forint körüli összeget.

Ebben a házban élt a néni

Forrás: police.hu

Durva következtetésekre jutott a részletes vizsgálat

Ugyan az első vizsgálatok során nem látszottak egyértelműen az erőszak nyomai, a későbbi részletes vizsgálat egyértelműen bizonyította a fojtogatásra utaló jeleket, több lágyrész zúzódásos sérülését, külső hámsérüléseket, továbbá a fizikai leszorítást valószínűsítő bordatöréseket. Azonban a részletes vizsgálat ezeknél a sérüléseknél is durvább nyomot vélt felfedezni: a 94 éves idős nénin szexuális bántalmazás jeleit találták meg.

Elfogták a testvérpárt

„A tett helyszínétől néhány száz méterre lakó 51 éves B. Gábort két órán belül elfogtuk és előállítottuk, az 55 éves bátyját, B. Gézát másnap délelőtt találtuk meg. A testvérpár először tagadta a terhükre rótt cselekményeket, és egy helyi ismerősüket nevezték meg elkövetőként, később azonban visszavonták a hamis állításukat”  – írta az eset után a rendőrség.

Visszament és megbecstelenítette a halott asszonyt

A mostani kihallgatás során a gyilkos testvérpáron a megbánás legkisebb jele sem látszott. „Tudatában voltam, hogy a mama már halott, ennek ellenére megerőszakoltam megint” – mondta szenvtelenül korábbi vallomásában a fiatalabb, kegyetlen gyilkos. Akinek a vallomását a helyszínen a bírónő olvasta fel.

Tényleges életfogytiglant kértek

A fiatalabbik fivér elismerte a gyilkosságot, beismerő vallomást tett a testvérére is, amit később visszavont. Az is kiderült, hogy kirabolták a nagymamát, 100 ezer forintot találtak nála. Most a két elvetemült gyilkos többek között emberölés miatt állnak a bíróság előtt. Tényleges életfogytiglant kért rájuk a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: itt történt a gyilkosság – Forrás: police.hu