Borzasztó részletek derültek ki a csepregi kisfiú halála kapcsán. A szülők halálra éheztették a 2 éves gyermeküket. A kis Máté többször legurult az ágyról, majd anyja nem tette vissza, hanem inkább arrébb rúgta. A gyermek végül gennyes tüdőgyulladásban halt meg, szülei tudták, hogy beteg, mégsem vitték orvoshoz.

A 6. gyermekét várta

A házaspár egy Vas vármegyei városban, Csepregen élt öt gyermekével, az anya a hatodikkal volt várandós. A szülők elhanyagolták gyermekeik gondozását. Éjszakára a gyerekeket, akik közül a legidősebb ötéves volt, egy szeméttel, rothadó ételmaradékkal, vizelettel, széklettel szennyezett szobába zárták.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

A földön aludt a gyerek

A 2019 augusztusban született fiuk testi és szellemi fejlődése egyre jobban romlott, gyakran az ágyról leesve az éjszakát ruhátlanul a padlón töltötte. A szülők bántalmazták, előfordult, hogy az anya belerúgott a földön fekvő kisfiúba.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem etették a gyereket

A gyermek szilárd táplálékot fogyasztani és önállóan enni nem tudott, ennek ellenére a szülők több hónapon keresztül elmulasztották megfelelő táplálását. A kisfiú gyakorlatilag elsorvadt, és mindössze nyolc kiló volt, amikor meghalt.

Teljesen le volt gyengülve

A már ülni nem tudó, legyengült gyermek gennyes tüdőgyulladást kapott, azonban szülei nem vitték orvoshoz. Ennek következtében néhány nap múlva, 2022. február 7-ről 8-ra virradóra meghalt. A szülők ezt csak másnap délelőtt vették észre.

Elítélték a szülőket

A Szombathelyi Törvényszék különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés és négyrendbeli kiskorú veszélyeztetése miatt az anyát 18 év, az apát 16 év fegyházbüntetésre ítélte, azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsáthatók.

Az anya a bíróságon

Forrás: police.hu

Tudta, hogy meg fog halni

Szülői felügyeleti jogukat megszüntette. Az anya egy korábbi vallomásában ezt mondta: „Elhatároztam, hogy nem törődöm vele, és tudtam, hogy ebbe bele fog halni.”

Fellebbeznek

Az ítélet ellen a vádlottak és védőik fellebbezéseket jelentettek be. A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a vádlottak büntetése szükséges és arányos. Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: itt élt a család – Forrás: police.hu