Elrabolta a házaspárt a Hajdú-Bihar megyei férfi, miután a nő kibékült a férjével. Bosszúból, erőszakos körülmények között egy kölcsönadási szerzősét íratott alá velük. A férjet még a fához is odaláncolta.

Tönkrement a házasságuk

2015 végén a házaspár kapcsolta tönkrement, ezért külön költöztek. A nő az egyik ismerőse zsákai házába költözött, majd megismerkedett a szintén Zsákán élő férfival. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egymillió forintot kért

A férfi szorosabb kapcsolatot akart kialakítani a nővel, aki ezt elutasította. A visszautasítás miatt a férfi 2018-ban meg akarta büntetni a nőt: amikor az utcán összetalálkoztak, a férfi megállította a nőt, és felszólította, adjon át egymillió forintot, mert annyival tartozik neki.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Írásban elismerte a tartozást

A férfi elővett egy gáz-riasztó pisztolyt, amelynek hatására a megfélemlített nő írásban elismerte a férfi felé fennálló tartozását.

Kibékült az egykori házaspár

A nő és a férje időközben kibékültek, és újra összeköltöztek, amit megtudott a nőt zaklató férfi. A férjet a zaklató egyik nap autójával kivitte a Berettyó melletti erdős területen lévő földútra, ahol gáz-riasztó pisztollyal arra kényszerítette, hogy telefonon hívja oda a feleségét, és a jelenlétében írjon újabb nyilatkozatot a tartozásáról.

Fához bilincselte

A férfi félelmében ennek eleget tett, miután a vádlott a sértettet az erdőben egy fához bilincselte, kezeit, lábait egy dróttal összekötözte, szájába pedig ruhát tömött.

Összeverekedett a két férfi

Ezt követően elment a nőért, akit kicsalt a lakásából, majd fegyverrel őt is az autóba kényszerítette. A megkötözött férfinak kis idő múlva sikerült magát kiszabadítania, majd amikor meglátta, hogy a vádlott megjön az asszonnyal, akkor rátámadt a férfira, akivel verekedni kezdtek.

Elmenekültek a helyszínről

A nő ekkor magához vette a vádlott fegyvereit tartalmazó táskát, abból elővett egy sörétes puskát, és a lőszer eltávolítása után azzal fékezte meg a vádlottat, így el tudtak menekülni a helyszínről. A vádlott rövid idő elteltével telefonon tovább zaklatta a sértetteket, napi rendszerességgel több szöveges üzenetet küldött mobiltelefonjaikra.

Hét év fegyházra ítélték

Két rendbeli emberrablás bűntettében, zsarolás bűntett kísérletében, testi sértés bűntettében és zaklatás vétségében mondta ki bűnösnek a Debreceni Törvényszék a férfit. A törvényszék halmazati büntetésül hét év fegyházbüntetésre ítélte, és a közügyektől hét évre eltiltotta.

Másodfokon folytatódik az ügy

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség három munkanap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat bejelentésére, míg a vádlott és védője fellebbeztek a döntés ellen. Az ügy másodfokú jogerős elbírálásáig a törvényszék fenntartotta a vádlott bűnügyi felügyeletét – írta a szóvivő. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt történt az eset

Kiemelt kép: