Jogerősen tizennégy év fegyházbüntetéssel sújtott szerdán a Szegedi Ítélőtábla egy férfit, aki 2018-ban társaival két alkalommal nagy mennyiségű kábítószert kísérelt meg Szerbiából Ausztriába eljuttatni, hogy azt ott értékesítse.

Visszaeső

A táblabíróság az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az 58 éves férfit visszaesőként jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelmének bűntettében mondták ki bűnösnek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

FRISS!

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Feltételesen sem

A vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra. A vele együttműködő, szerb-magyar kettős állampolgárságú társát, a büntetlen előéletű másodrendű vádlottat a bíróság nyolc és fél év fegyházbüntetésre ítélte.

Külföldön is teríteni akarta

Az elsőrendű vádlott – akit korábban kábítószerrel összefüggő bűncselekmény miatt Norvégiában már tíz év szabadságvesztésre ítéltek – elhatározta, nagy mennyiségű marihuánát juttat el Szerbiából Ausztriába, hogy a drogot ott értékesítse.

Társai is voltak

A kábítószert a társai által vezetett gépjárművekben rejtették el. A férfi által felügyelt szállítmányokat azonban a magyar, illetve a horvát hatóságok felfedezték.

Ez is érdekelhet:

A kocsijában rejtette el

A vádlott 2018 októberében ismét Magyarországra utazott úgy, hogy gépkocsijában nagyobb mennyiségű marihuána, valamint amfetamin volt elrejtve. A drogot azonban felfedezték, és tettenérését követően az elkövető ausztriai otthonában tartott házkutatáson szintén nagy mennyiségű marihuánát és a kábítószer adagolásához szükséges eszközöket foglaltak le.

Szakértői vélemények

A szakértői vélemény szerint a férfi által értékesítésre szánt kábítószer teljes hatóanyag-tartalma mintegy hússzorosa volt a jelentős mennyiség alsó határának. A másodrendű vádlott által vezetett autóban, az ásotthalmi közúti határátkelőhelyen megtalált szállítmány hatóanyag-tartalma pedig tízszerese volt ennek az értéknek.

Jogerős ítélet

Döntésével a táblabíróság helybenhagyta az ügyben első fokon eljáró Szegedi Törvényszék ítéletének a bűncselekmények minősítésére és a kiszabott büntetésekre vonatkozó részét. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels