A Kaposvári Járási Ügyészség jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a negyvenes éveiben járó kaposvári férfival szemben, aki társa segítségével akarata ellenére hozta el feleségét és kislányát egy családon belüli erőszak áldozatainak fenntartott otthonból.

Rendszeresen bántotta a feleségét

A büntetett előéletű férfi korábban rendszeresen bántalmazta, becsmérelte feleségét, míg közös gyermekükkel többször volt türelmetlen és agresszív. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Titokban elköltöztette a családvédelmi hatóság

A nő egy idő után ki akart lépni a bántalmazó kapcsolatból, ezért 2021 elején a családvédelmi hatóságok segítségével titokban gyermekével együtt elköltözött egy Kaposvártól távoli védett otthonba, ahol a férfi elvileg nem találhatott rájuk.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Véletlenül megosztott egy dokumentumot

A kommunikáció azonban a férfi erőszakossága miatt nem szakadt meg teljesen köztük, így az egyik üzenetváltásuk során a nő véletlenül megosztott egy olyan dokumentumot, amiből a férfi rájött, hogy hol tartózkodnak.

Rájött a férj hol lehet az asszony a gyerekkel

Az így megszerzett információk alapján 2021 májusában felkereste a nőt, aki a találkozásukkor éppen óvodába kísérte a gyereküket. Felszólította feleségét, hogy a gyerekkel együtt szálljon be a társa által vezetett kocsiba, mert közösen fogják óvodába vinni a kislányt.

Megragadta a nő haját

A nő – a gyermekét féltve – nem mert ellenkezni, majd a vádlott a kocsiban megragadta a sértett haját, és közölte, hogy Kaposvárra fognak menni.

Kilátástalan helyzet

A nő kérlelni kezdte a férjét, aki erre torkon ragadta, és megfenyegette, hogy bántalmazni fogja a családtagjait, ha nem teszi, amit kér. Mivel a nő kilátástalannak ítélve a helyzetét, felhagyott az ellenállással, és Kaposvárra ment a férfival.

Feltűnt a távozásuk

A nő, illetve gyermeke végül másnap tudott elszabadulni a vádlottól, mivel a védett otthonnak gyanússá vált hirtelen távozásuk, ezért értesítették a kaposvári rendőröket, akik őrizetbe vették a férfit, és akit ezután az ügyészség indítványára a bíróság letartóztatott.

Börtönbe került a férj

Az ügyészség az eljárás alatt mindvégig letartóztatásban lévő, többszörös visszaesőnek minősülő férfival szemben fegyházbüntetést, míg az autót vezető társával szemben felfüggesztett börtönbüntetést kért. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció