Újra razziáztak a rendőrök a villamoson, most az 1-es volt soron. Több szabálysértést indítottak. Elfogtak egy drogost és intézkedtek egy vélhetően megállóba vizelő férfi ellen is. Az ellenőrzésről videó készült ezt a cikkünk alján nézheted meg.

Ellenőrzés az 1-es villamoson

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében közösségi közlekedési eszközökön tart rendszeres ellenőrzéseket az utasok biztonsága érdekében. Ezúttal január 12-én ellenőrizték a 1-es villamost, a megállóhelyeket és azok környékét. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Eljárások

A rendőrök koldulás szabálysértés miatt négy esetben intézkedtek, két szabálytalan gyalogossal szemben eljárást kezdeményeztek, közterületi alkoholfogyasztás miatt egy szabálysértési feljelentést tettek.

Drogos férfi

Köztisztasági szabálysértés – vélhetően villamosmegállóba vizelés – miatt egy alkalommal helyszíni bírságot szabtak ki, három emberhez pedig mentőt kellett hívni. Elfogtak egy 44 éves férfit, aki kábítószer fogyasztás jeleit mutatta.

A rendőrség és a BKK együttműködése

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát.

Rendszeres ellenőrzés

A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket figyelembe véve további hasonló ellenőrzések is várhatóak.

Az 1-es villamos

Az 1-es villamosvonal Budapest 2. leghosszabb villamosvonala 51 megállóval. Szinte teljesen körbejárja a fővárost a Hungária körút vonalán. Budáról a Bécsi útról indul, majd az Árpád hídon átmegy Pestre, félóra múlva a Rákóczi hídon visszatér Budára és egészen az Etele plázáig lehet rajta utazni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez is érdekelhet:

Itt az ellenőrzésről készült videó

Kiemelt kép: részlet a videóból