Nagyobb értékre elkövetett lopás miatt indult eljárás a Tatai Járási Ügyészségen, az ügyben pedig egy tolvajnak kellett felelnie, aki több méhcsaládnak is a halálát okozta a hanyagságával. A tolvaj tevékeny megbánása miatt felfüggesztették a büntetőeljárást, az ügyészség közvetítői eljárásra utalta a férfit.

Méhkaptárokat lopott

A tolvaj 2019. július 2-4. között a Komárom-Esztergom megyei Kocs község külterületéről ellopott 12 darab méhkaptárt a benne lévő méhcsaládokkal és mézzel együtt 810.000 forint értékben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kocsról lopott

Méhészkedni akart

A férfi terve az volt, hogy a megszerzett kaptárokkal majd méhészkedni fog, végül azonban kiment külföldre dolgozni. Ezután a méhkaptárokat lezárva magára hagyta, így a méhek elpusztultak, a kaptárok fertőzötté váltak, a méz pedig ehetetlenné és szennyezetté vált.

Elpusztultak a méhek

Előkerültek a kaptárok

A tatai rendőrök megtalálták az elkövetőnél a méhkaptárokat, amelyeket rögtön le is foglaltak. Ugyanakkor a tulajdonosnak okozott kár nem térült meg, mivel a lefoglalt méhkaptárok a továbbiakban már nem használhatók.

Használhatatlanná váltak a kaptárok

Így állítanák helyre a sérelmet

Az eljárás túlbonyolításának az elkerülése érdekében az ügyészség közvetítői eljárásra utalta az ügyet, amelynek lefolytatását hat hónap időtartamra felfüggesztette.

Ezek a kaptárok már semmit sem érnek

Megállapodtak

A közvetítői eljárásban a kaptárok tulajdonosa és a tolvaj megállapodást kötöttek, melynek alapján a férfi 820.000 forint megfizetésével tette jóvá a bűncselekménnyel okozott károkat. Az elkövető tevékeny megbánása alapján az ügyészség az eljárást megszüntette. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Lopott méz – Forrás: Ügyészség