Bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás miatt emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség egy 39 éves nővel és 59 éves társával szemben. Az elkövetők egy nyereségesen működő cég adófizetési kötelezettségét tüntették el fiktív számlákkal. A csalók egy nyereségesen működő cég adófizetési kötelezettségét tüntették el fiktív számlákkal.

Csalók ellen emeltek vádat

Az ügyészség vádirat szerint a nő ügyvezetője volt egy Somogy megyében bejegyzett, villanyszerelési munkákkal foglakozó Kft-nek. Mivel a cégnek jelentős összegű adót kellett fizetnie, a nő elhatározta, hogy csalni fog. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Somogy megyében tervelte ki a csalást

Jöttek a fiktív számlák

A cégnek a működése során olyan nagyobb összegű bevétele keletkezett, hogy azután jelentős összegű általános forgalmi adót kellett volna fizetni, azonban a nő minél kevesebbel akarta megúszni a dolgot, ezért belekezdett a fiktív számlák beszerzésébe.

Összeállt egy férfival

Ahhoz, hogy a csalást megvalósítsa, a nő felvette a kapcsolatot egy Pest megyei férfival. Az új ismerős több olyan céggel is rendelkezett, amelyek tényleges gazdasági tevékenységet nem folytattak, ez pedig nagy segítségére volt a nőnek.

Ez is érdekelhet

Romos épület volt a székhelyük

Az új férfi ismerős valószínűleg nem ma kezdte a csalást, ugyanis a gazdasági tevékenységet egyáltalán nem űző cégeinek a székhelye egy biatorbágyi zártkerti ingatlanban volt, amelyen csak egy romos épület és építési törmelék volt található.

305 milliós költség

Miután megállapodtak, a férfi kamucégei 3 év alatt összesen 305 millió forint értékben állítottak ki valótlan költségszámlákat a Kft. részére. Ezeket az összegeket a nő be is állította a könyvelésébe, majd havi Áfa bevallásaiban a fizetendő adó összegét minimálisra csökkentette.

Nemrég történt

80 milliós kárt okoztak

Az ügyeskedés miatt a Kft. nyeresége is eltűnt „papíron”, ezáltal 15 millió forint társasági adót sem fizetett meg. A csalók végül összesen 80 millió forint vagyoni hátrányt okoztak az állami költségvetésnek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Freepik