Tragédiával is végződhetett volna az a manőver, ami az M1-es autópályán játszódott le a napokban. Egy gyorsan hajtó sofőr először a szalagkorlátnak hajtott, majd egy kamion elé került.

Akciófilmbe illő jelenetek

Akciófilmbe illő jelenetek játszódtak le az M1-es autópályán, a 106-os kilométernél, november 7-én fél 12 körül. Egy autós olyan gyorsan akart bevágni az érkező három kamion elé, hogy már csúszva érkezett meg az autópályára.

Elvesztette uralmát a jármű felett

A sofőr elvesztette uralmát az autója felett, és hiába próbálta, már nem tudta visszanyerni az irányítást. A forgalommal szembe fordulva, egy autó és egy kamion között még éppen átcsúszott, majd a szalagkorlátnak ütközött.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy kamion előtt állt meg

És még nem volt vége a megpróbáltatásoknak: az autó többször megpördült, majd egy kamion előtt állt meg. A kamion sofőrje nagy lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot: vészfékezett, így éppen megállt a SEAT előtt.

Csoda, hogy nem történt tömegbaleset

„Sorra érkeztek az autók, kamionok, csoda, hogy nem lett tömegbaleset az esetből – írja a MKIF Zrt. bejegyzésében. – A monotonná váló autópályás vezetés közben próbáljuk frissen tartani magunkat, mert sosem tudhatjuk, mikor kell hirtelen reagálnunk hasonló helyzetekre.”

Rálépett a gázra

„Szerintem látta, hogy jönnek a kamionok, odalépett neki, hogy előttük beférjen. Nem jött össze neki. Piszok nagy mázli, hogy így zajlott le az esemény, remélem azért a büntetés méltó lesz” – írta egy hozzászóló az MKIF Zrt. közösségi oldalán.

Brutális szerencse

„Brutális nagy szerencséje volt, hogy a kamion nem gyűrte le. Látszik az is, hogy a felhajtó ágon a szalagkorlát levezetésénél már keresztbe volt a SEAT hátulja” – tette hozzá egy másik kommentelő.

Figyelni az évszakváltásra

„Túl nagy volt a tempó. Lehetett a burkolat árnyékos hely miatt nedves, vagy épp faleveles. Tapasztalatok alapján évszakváltás, vagy extrém időjárási viszonyok között több a baleset” – olvashattuk.

A sokkoló videó

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmkifzrt%2Fvideos%2F453308993600307%2F&show_text=true&width=476&t=0″ width=”476″ height=”591″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowfullscreen=”true” allow=”autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share” allowFullScreen=”true”></iframe>

Boldog születésnapot!

Mindig érdemes az évszaknak, és az útviszonyoknak, valamint a vezetési tudásunknak és a gépjármű képességeinek megfelelően megválasztani a sebességet. Ezen felül boldog 2. születésnapot a sofőrnek – írta egy hozzászóló.

Kiemelt kép: illusztráció