Eltűnt az egyik fogvatartott pénze a börtönben. Állítólag az egyik börtönőr lopta el, aki csak akkor vitte vissza a pénzt, amikor főnökei megfenyegették.

Lopás a börtönben

Eltűnt 250 ezer forint értékű euró az egyik fogvatartott leadott pénzéből a Nagy Ignác utcai Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben karácsonykor, a lopásra csak néhány nap múlva, december 28-án derült ki.

A raktáros vette észre

A Blikk azt írja, mindezt a raktáros fedezte fel és jelezte is. Emiatt aztán aznap délutánra több mint 20 bv-s dolgozót berendeltek és kikérdeztek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ugrik a fegyverpénz

A lap azt írja, hogy a dolgozóknak megmondták a börtön vezetői, hogy ha a pénz nem kerül elő, akkor ugrik a fegyverpénz, valamint felfüggesztések várhatóak.

Egy családtag hozta a pénzt

Ennek hatására az egyik dolgozó bevitette a pénzt egy családtagjával, de hogy valóban ő lopta-e el a fogvatartott pénzét, az nem derült ki.

Büntetőeljárás lett az ügyből

A történteket a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága a történteket a Blikk megkeresésére megerősítette. Azt írták, hogy a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségen feljelentést tett.

Nem keletkezett kár

Továbbá megjegyezték, hogy fogvatartotti kár nem keletkezett. „A folyamatban lévő ügyről további tájékoztatást nem áll módunkban adni” – tették hozzá.

Nem hallgattak ki senkit

A Központi Nyomozó Főügyészséget azt írta, hogy „a lopás vétsége miatt a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségen 2022. január 5-én elrendelt nyomozásban gyanúsítotti kihallgatás nem történt.”

Nem lehet készpénz a fogavatartottaknál

„Amikor valaki bekerül a büntetés-végrehajtási intézetbe, akkor a nála lévő pénzt letétbe helyezik. Amennyiben az illető kéri, a pénzt átteszik a számlájára, hogy abból fedezze a benti költségeit, és egy kártyával vásárolhat magának élelmiszert vagy bérelhet telefont 35 ezer forintért és fizetheti a hívások utáni percdíjat.” – mondta Dr. Bagó Ottó ügyvéd.

A lopás az lopás

Az ügyvéd szerint amennyiben az eltűnt pénz előkerült, a lopás akkor is megtörtént, annak beismerése pedig korlátlan enyhítő körülményként vehető tekintetbe. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció