Ahogyan arról a Kékvillogó is beszámolt beszámolt veszélyes drogosok és alkoholisták uralkodnak az Örs vezér terén, amiről a rendőrség régóta tud, ám mégsem sikerült teljesen rendet tenni a téren. Azonban a zsaruk most már napok óta kiemelt figyelmet fordítanak a térre, gyakorlatilag ellepték azt. Most Zugló polgármestere fejtette ki a véleményét az ügy kapcsán.

Az előzmények

Mint megírtuk a téren garázdálkodó drogos, alkoholista agresszív emberekről adott hírt pár nappal ezelőtt az Index: az értesüléseiket egy olvasói levélre alapozzák. Ebben az áll, hogy szinte életveszélyes a metró bejárata, sokan inkább nagy ívben elkerülik a forgalmas teret. Az illetékes rendőrfőnök régóta tud a problémás emberekről, most megemelték a rendőrségi készültséget a téren.

Kapcsolódó:

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Veszélyes tér

Az Indexen kedden jelent meg egy olvasói levélre alapozott cikk arról, hogy mennyire veszélyes és elrettentő az Örs vezér tere a sok alkoholista és drogos miatt. Az olvasójuk így fogalmaz: „Üvöltöznek, isznak, sokszor láthatóan be vannak drogozva, és a BKK semmilyen érdemi választ nem adott eddig az ezzel kapcsolatos megkereséseinkre. Inkább egyfajta valóságtagadó és önfényező, felelősséghárító kommunikáció volt rájuk jellemző a problémával kapcsolatban.” A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megvertek egy járókelőt

A metró bejárata konkrétan életveszély – folytatódik a helyzetjelentés. Egyszer az egyik bedrogozott férfi egy véletlenszerűen kiválasztott, munkából hazaigyekvő járókelőt megtámadott és alaposan megvert a délutáni órákban, máskor pedig a reggeli órákban egy idős embert támadtak meg a metró bejáratánál, és őrjöngve bántalmazták, mígnem a füle vérezni kezdett. IDE KAPCSOLÓDIK: Szóváltásból verekedés: Ököllel ütötte áldozatát egy férfi az Örs vezér terénél

Mindenki fél tőlük

“Napi szinten ott vannak a bejáratnál, ordítoznak, fenyegetőznek, kéregetnek. Nem egyszer a metrón alszanak nappal, módosult tudatállapotban. A metró bejáratánál a katatón, zombi állapottól az őrjöngésig vegyes a skála, egy azonban stabil: majdnem mindennap ott vannak, és kortól nemtől függetlenül szinte mindenki fél tőlük” – írja az Index olvasója.

Drogosok az Örsön

Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt már írtunk az Örs vezér terén őrjöngő drogosokról. Akkor az Árkáddal szemben, a négyszintes házak előtti parkban láttak egy férfit. Magán kívül volt, őrjöngött, ordibált, pörgött a hátán, aztán felkelt, összevissza tántorgott.

Forgalmas terület

Wieszt Ferenc ezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Főosztályának vezetője az Örsről a minap a következőket mondta a Zsaru magazinnak:  Ez egy forgalmas csomópont, rengeteg ember fordul itt meg naponta. Kiterjedése okán, az ide befutó, vagy érintő közösségi közlekedési járatok sokasága miatt már önmagában is egy kiemelt funkciójú, ehhez járulnak hozzá a téren nagy számban megtalálható úgynevezett csoportképző-helyek. A kifejezés alatt értjük azokat a kereskedelmi-vendéglátóipari egységeket, amelyek a téren áthaladókat „megállítják”, vagy tudatosan választott célpontjai a sétáknak – mondta Wieszt Ferenc ezredes.

Ismeri a rendőrség a jelenséget

A főosztály vezető hozzátette: „Azt is tudjuk, hogy az átmenő, és a téren tartózkodó tömeg vonzerővé válik azok számára, akik a közterületen töltik el idejüket, ők a leírt külső csomópontot forgalmas mivolta miatt ideális adománygyűjtő területeknek ítélik meg. A folyamatokat, jelenségeket nem csak szemléljük és értelmezzük, de igyekszünk befolyásunk alatt is tartani.” – mondta.

Zsaruk az Örsön

Fotó: police.hu

Megemelt rendőri jelenlét

police.hu-n megjelent tájékoztatás szerint minden napszakban megemelt a rendőri jelenlét az Örsön: mint írják, lakossági panaszokra reagálva Budapest rendőrfőkapitánya elrendelte, hogy a rendőrök éjjel-nappal megemelt létszámban járőrözzenek az Örs vezér terén. A járőrök folyamatosan ügyelnek az emberek biztonságára; a Közrendvédelmi Főosztály, a 10. és 14. Kerületi Rendőrkapitányságok munkatársai mellett a Készenléti Rendőrség egyenruhásai látnak el szolgálatot. A rendőrök azonnal intézkednek, ha jogsértést tapasztalnak, és bárki, bármikor odamehet hozzájuk, hogy segítséget kérjen.

Fokozott rendőri jelenlét

Fotó: police.hu

Lakossági visszajelzések

A Budapesti Rendőr-főkapitányság partnernek tekinti a fővárosiakat. A bűnügyi elemzések mellett a lakossági visszajelzések nagymértékben segítenek abban, hogy feltárjuk a problémás területeket, és fenntartsuk a mindenki számára elfogadható, stabil közbiztonságot.

Megszólalt Zugló polgármestere

Az Örs vezér terét érintő ügy kapcsán megszólalt Zugló polgármestere, Horváth Csaba szerint a a megemelt rendőri jelenlét óta ugyan jobb a helyzet, de ahhoz, hogy ez tartós is maradjon, a két kerület összefogására lenne szükség. A polgármester az ATV Híradójának azt mondta, az összesen hat illetékes szervezet kooperációját jogalkotói oldalról lenne érdemes végiggondolni.

Kőbánya polgármestere nem reagált

Az üggyel kapcsolatban az ATV kereste Kőbánya fideszes polgármesterét, D. Kovács Róbert Antalt, de nem kívánt válaszolni a kérdésekre. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: police.hu