A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt azzal a 42 éves Nógrád megyei férfival szemben, aki 2020 áprilisában volt feleségét és annak élettársát bántalmazta.

Betört volt felesége otthonába

2020 áprilisában a férfi betört volt felesége otthonába, ahol a beteg asszonyt fellökte és a combján egyszer megrúgta. Ezután a vádlott és volt felesége élettársa között szóváltás alakult ki, melynek során a vádlott életveszélyesen megfenyegette vitapartnerét. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egy rúddal támadt neki

Az élettárs védekezésképp egy rudat vett magához, ezt azonban a támadó kivette a kezéből és a sértett fejét ütötte meg vele, melytől az eszméletét vesztve a földre esett, írja az ügyészség.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Brutális ütések

A bántalmazás következtében a nő és élettársa is könnyű sérüléseket szenvedett, ám a férfire mért ütések irányára és erejére figyelemmel fennállt a súlyosabb sérülések keletkezésének lehetősége is.

Ez várhat a férfire

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a férfival szemben magánlaksértés vétsége, súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, zaklatás vétsége és könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat, melyben felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabására és arra tett indítványt, hogy a bíróság az eljárás során keletkezett 59.520 Ft bűnügyi költséget is a vádlottal fizettesse meg. Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

Somogyban majdnem halálra verte az élettársát egy férfi

Amint arról a Kékvillogó is beszámolt a Somogy Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot azzal a 45 éves, büntetett előéletű férfival szemben, aki idén nőnapkor késelte meg élettársát Nagyatádon.Hajléktalanként éltek

A vádiratban foglaltak szerint a vádlott 23 éve élt élettársi kapcsolatban a sértettel, azonban lakhatásuk nem volt megoldott, ha nem a sértett testvérénél húzták meg magukat, hajléktalan életmódot folytattak. 

Alaposan berúgtak

2021 márciusában a férfi és élettársa hajléktalan ismerőseik tartózkodási helyén, a nagyatádi – használaton kívüli – gázcseretelepen vendégeskedtek, ahol négyen a nap folyamán 12 liter bort fogyasztottak el, illetve a vádlott pálinkát is ivott.

Veszekedni kezdtek

A jelentős mennyiségű szeszes italtól valamennyien erősen ittas állapotba kerültek, majd a délutáni órákban tisztázatlan okból a terhelt és a sértett veszekedni kezdett.

Eldurvult a vita

A vita során az indulatos vádlott 9 cm pengehosszúságú bicskájával két alkalommal megszúrta a sértettet mellkasának bal oldalán. A vérző nőhöz végül a terhelt hívta a mentőket, akik a sértettet kórházba szállították.

Kicsin múlt a tragédia

Az asszony sérülései ténylegesen 8 nap alatt gyógyultak, azonban az életveszélyes állapot elmaradása – figyelemmel az elkövetés eszközére, az erőbehatásra és az érintett testtájra – a véletlennek volt köszönhető.

Ez várhat a késelőre

Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában végrehajtandó börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott a letartóztatásban lévő férfival szemben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels