Hiába a túlerő, az elkövetőt csak hatalmas küzdelem után sikerült ártalmatlanítani. Mivel már korábban is meggyűlt a baja a törvénnyel, így nem sok jóra számíthat.

Magatehetetlenül feküdt

Az eset még május elején reggel történt Miskolcon. Itt a későbbi elkövető az egyik téren részegen, eszméletlen állapotban feküdt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A biztonsági őröknek kellet segíteniük

A kiérkező mentőápoló megvizsgálta, azonban a férfi arrogánsan viselkedett: szitkozódott, s kórházba szállítása közben is agresszív volt. Az elkövetőt a vizsgáló szobába helyezték el, de el akarta hagyni a kórházat, így a mentőápoló a biztonsági személyzet segítségét kérte.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ütött, rúgott, mart

A két biztonsági őrnek sikerült feltartóztatnia a férfit, akikkel dulakodni kezdett. Végül sikerült leültetni egy székre. Végül a mentőtiszt meg akarta vizsgálni, azonban a a székről felállva rugdalózó és kapálózó mozdulatokkal megtámadta, valamint a szobában tartózkodó mentőápoló jobb felkarjába belemart, megütötte, majd belerúgott.

Könnyebben sérültek

Szerette volna megütni a mentőtisztet is, az kivédte, majd földre vitte a tomboló férfit. Ön- és közveszélyes magatartását úgy tudták megfékezni, hogy leszedálták. A mentőápoló zúzódásos sérülést szenvedett, míg a mentőtisztnek megrándult a válla.

Hamarosan bíróság elé állhat

A mentőtiszt és a mentőápoló közfeladatot ellátó személynek minősül, ezért ezért közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt ellene vádat a Miskolci Járási Ügyészség.

Sokat kaphat

A vádhatóság azt szeretné, hogy a büntetett előéletű férfit ítélje letöltendő börtönbüntetésre a bíróság – derül ki a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség hétfői tájékoztatásából. Amennyiben bűnösnek találják, akkor akár hét és fél évet is a rácsok mögött tölthet.

Támadások a mentők ellen

Időnként előfordul, hogy egy-egy – leginkább ittas – illető rátámad a mentősökre. Ez történt abban az esetben is, amely még pár éve történt a fővárosban, amelyről mi is hírt adtunk. Ekkor egy 37 éves mongol férfihoz kellett riasztani az esetkocsit.

Hirtelen fordulat

A kiérkező mentők megpróbálták ellátni az ittas férfit, ő azonban a mentőautóban váratlanul igencsak agresszívvá vált és rájuk támadt. A külföldi férfi többször az egyik mentős felé rúgott, akinek azonban szerencsére sikerült elhajolni a támadás elől, így a rúgások a mentőautó tolóajtaját érték, amely behorpadt.

Lökdöste a mentőket

Ezután a megtámadott mentők igyekeztek lefogni az ittas agresszort, ám ő ellenállt, miközben tovább dulakodott és lökdöste a segítségére érkezett egészségügyi személyzetet. Az egyik mentőre ököllel is rátámadt, megpróbálta megütni, a sértett azonban sikeresen kitért az ütés elől. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Facebook.)