Furfangos tervet eszeltek ki, hogy elszedjék az általuk vagyonosnak ítélt áldozatuk pénzét. Tervük azonban nem jött be, így hosszú börtönévek várnak rájuk.

Innen indult minden

A történet egyik főhőse egy kiskunhalasi nő, aki rendszeresen áruba bocsátotta testét. 2022 őszén a későbbi áldozat igénybe vette ezen szolgáltatását. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Bűnös szándékok

Azonban támadt egy olyan sejtése, hogy a férfi jó anyagi helyzetben van. Éppen ezért haverjával – aki korábban már volt börtönben – elhatározta, hogy együttlétükről titokban felvételt készítenek azért, hogy valahogy lehúzzák őt. Ezt követően jött a terv furfangosabb része.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Pisztollyal a kézben elbújva

A közösségi oldalon álnéven regisztrált, majd találkára hívta a mit sem sejtő férfit. Erre tavaly december 9-én, délután került sor cinkosa lakásán. Itt már bűntársa – a megbeszélt tervnek megfelelően – elrejtőzve várta egy gáz-riasztó pisztollyal a kezében.

Váratlan meglepetés

Mobiltelefonjával eközben sikerült olyan felvételeket készíteni az együttlétről, amelyen a férfi jól felismerhető volt. Ekkor kiugrott rejtekhelyéről és úgy tett, mintha házasságtörésen kapta volna a párost. A pisztolyt rászegezte az áldozatra és közölte vele, hogy kétszázezer forint bánatpénzt kell neki fizetnie.

Tovább folytatta a fenyegetést

A fenyegetés hatására hatvanezret adott, azonban a történet itt még nem ért véget. Másnap a „megcsalt férj” ismét jelentkezett: telefonon és sms-ben követelt további pénzt. Közölte azt is, hogy ha kérésének nem tesz eleget a férfi, akkor a felvételek kikerülnek az internetre.

Hamarosan elítélhetik őket

Ám ezt a kérést már nem teljesítette, hanem feljelentést tett a rendőrségen. A páros ellen nemrégiben emelt vádat az ügyészség. Bűnlajstromuk tetemes: mindkettejüket fegyveresen elkövetett rablás bűntettével és különleges személyes adattal visszaélés vétségével vádolják.

Nem ismeretlen a hatóságok előtt

Emellett a férfinak folytatólagosan elkövetett zsarolás bűntette miatt is felelnie kell. A vádhatóság mindkettejüket fegyházbüntetésre ítéltetné azzal a megkötéssel, hogy a büntetett előéletű vádlottnak le kelljen ülnie a korábbi büntetését is.

Sokat kell a rácsok mögött tölteniük

Mindketten letartóztatásban várják ügyük alakulását, amelyben első fokon a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni – olvasható a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség hétfő reggel kiadott tájékoztatásában. Amennyiben bűnösnek találják őket, súlyos büntetést kaphatnak.

Évtizedes elzárás is várhat rájuk

A fegyveres rablásért akár tíz évet is lehet kapni, azonban több bűncselekménnyel is gyanúsítják őket. Így a halmazati szabályokra figyelemmel az is előfordulhat, hogy több mint egy évtizedig a fegyház vendégszeretetét élvezhetik. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Facebook.)