Bizonyára nem ilyen fogadtatásra számítottak a mentők, akiket egy ittas férfihez riasztottak: az ellátásra szoruló férfi megpróbálta megrúgni és megütni a mentőautó személyzetét.

Este érkezett a segélyhívás

2020. augusztus 2-án késő este a 14. kerületben, a Thököly úton egy férfihez hívtak mentőt. A 37 éves, mongol állampolgárságú férfi a jelek szerint alaposan felöntött a garatra, és erős ittassága miatt egészségügyi ellátásra volt szüksége. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rátámadt a mentőkre

A kiérkező mentők megpróbálták ellátni az ittas férfit, ő azonban a mentőautóban váratlanul igencsak agresszívvá vált és rájuk támadt. A külföldi férfi többször az egyik sértett felé rúgott, akinek azonban szerencsére sikerült elhajolni a támadás elől, így a rúgások a mentőautó tolóajtaját érték, amely behorpadt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A támadás nyomott hagyott a mentőautó ajtaján

Forrás: Ügyészség

Lökdöste a mentőket

Ezután a megtámadott mentők igyekeztek lefogni az ittas agresszort, ám ő ellenállt, miközben tovább dulakodott és lökdöste a segítségére érkezett egészségügyi személyzetet. Az egyik mentőre ököllel is rátámadt, megpróbálta megütni, a sértett azonban sikeresen kitért az ütés elől.

Vádat emeltek az agresszív férfi ellen

A Budapesti 14. és 16. Kerületi Ügyészség a külföldi férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal, könnyű testi sértéssel, illetve annak kísérletével vádolja. Vele szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozták.

Nem ritka, hogy mentőkre támadnak

Sajnos időről időre előfordul, hogy szolgálatellátás közben támadás ér mentőket. Az elmúlt években több hasonló eset is történt, melyekről a Kékvillogó.hu hírportálon beszámoltunk. Az alábbiakban ezek közül elevenítünk fel hármat.

Kábítószert és alkoholt is fogyasztott

2019 augusztusában kábítószer és alkohol hatására az utcán rosszul lett Budapest 16. kerületében egy fiatalember, akihez egy arra sétáló pár segítséget hívott. A kiérkező mentők megpróbálták megvizsgálni a 22 éves férfit, aki magához térve szitkozódni kezdett és olyan súlyosan bántalmazta őket, hogy egyikőjüknek eltört a bordája.

A mentőautóban és a kórházban is randalírozott

Ugyancsak 2019-ben, decemberben egy súlyosan ittas férfi támadt rá a mentőápolóra az őt éppen kórházba szállító mentőautóban, melynek felszerelését is megrongálta. Az agresszív piás a kórházban is erőszakosan viselkedett, végül a rendőrök fékezték meg.

Baltával támadt

Ezeknél is durvább volt az az eset, melynek során 2021. januárjában a Nógrád megyei Mátraverebélyen egy 24 éves helyi lakos a hozzá kiérkező mentőkkel szemben fenyegetően lépett fel, majd a kezében lévő baltával megrongálta a mentőautót. Ő is a rendőrségen végezte. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Mentőautó a Thököly úton – Forrás: Magyarország Ügyészsége