A hírhedt nógrádi díler nem állt le a hűvösön sem, több éve húzódik pere, de most újabb ügye is terítékre került a bíróságon. 100 adagnak megfelelő kábítószert etetett meg a cellatársával, aki magatehetetlenül vergődött a rácsok mögött, aztán megérkeztek az őrök.

A rácsok sem állják útját

Hiába van évek óta előzetes letartóztatásban a balassagyarmati börtönben, még itt sem állt le az elhíresült nógrádi Drogkirály. Kis híján megölte egy társát a börtönben azzal, hogy nagy adag kábítószert adott neki. A Balassagyarmati Törvényszéken ezért gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés miatt kell felelnie. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ha nincs börtönben, meghalt volna

A törvényszék előtt lévő vádirat szerint a Drogkirály 2017 májusában egy sárga, illetve egy fehér színű port tartalmazó zacskót is adott rabtársának. Ezekben zacskónként 100-150 grammnyi por volt, ami akár 100 adagnak is megfelelő mennyiségű anyagnak felelt meg. A férfi a teljes sárga cuccot bevette, így súlyos mérgezést kapott. Ha nincs börtönben, vagyis nem tudnak rajta gyorsan és időben segíteni, valószínűleg meghalt volna túladagolásban.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem ez az első, hogy túladagolták az áruját

A börtöntárs példája is mutatja, hogy K. Attila és bandája kotyvasztott drogokat is árulhatott. A „bolt” 2011 tájékán indulhatott a vádhatóság jelenlegi tudomása szerint, bár a különböző eljárások még mindig tartanak. 2016-ban szintén volt egy mérgezés, két nő vett be a vélhetően K. Attilától származó drogból, ők is életveszélyes állapotba kerültek.

Nélküle sem állt le a bolt

K. Atilla 2017-ben került előzetesbe, ám az üzletet – az akkor már széles körben beszervezett tagoknak köszönhetően – sikerült átadnia. Ekkor már apja is benne volt a dílerhálózatban, és 2017. januári elfogása után, a fia vevő körét, valamint területét a banda egy másik tagjának ajánlotta fel. Mindezt persze több százezer forintos, heti rendszerességű úgynevezett „területi pénz” fejében.

Iskolákat is megkörnyékeztek

A bűnszervezet tagjainak gátlástalanságát jellemzi, hogy előfordult, hogy még iskolák közvetlen környezetében is terítették a drogot iskolaidőben, sőt, balassagyarmati játszótereken is. A dílerek emellett szórakozóhelyeken, rendezvényeken, áruházak parkolójában, és még az ügyészség szomszédságában is rendszeresen árultak.

Hegyekben állt a drog

2017 év elején bukott le a banda, akik akkor már a fél országra kiterjesztett hálózatot működtettek, Borsodtól Zala megyéig. 25 ember ellen folyt eljárás, nyolcukon rögtön kattant a cella zárja. Ezen kívül egy droglaborra is bukkantak a rendőrök Salgótarjánban. A házkutatásokon hegyekben állt a drog, különböző színű porokat, kristályos anyagokat, növényi törmelékeket és persze készpénzt is lefoglaltak. Az elfogásról videót is készített a rendőrség.

Egy egész zsáknyi zöldes növény is előkerült

A Matyiban kerítettek vevőket

Salgótarjánban, az elhíresült Matyi nevű szórakozóhelyről indult az üzlet. 2011-től biofüvet és herbált lehetett kapni a Drogkirálytól. Hétvégente megjelent családjával együtt és először ingyen adott mindent, hogy ezzel „csőbe húzza” későbbi vevőit. Ezután már 3-5000 forintért adta a por, fű, kristály, füstölő, tabletta, biofű, hópihe, krekk, kati, gyurma, cukor, kanna, felni, fehér rögös, csoki, herbál por egy grammját.

Megalakult a banda

Néhány évvel később K. Attila megalakította, családtagjaiból, ismerőseiből álló dílerhálózatát. A csoport nemcsak az új pszichoaktív anyagok, és kábítószerek beszerzésére, szállítására, hanem hígítására, elrejtésére és a továbbértékesítésre alakult meg. A férfi ekkoriban vált úgy ismertté, hogy a megyében ő a drogkirály. Lebukásáig a szervezet 10 különböző megyében uralta a kábítószer piacot. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Így fogták el a bűnbanda tagjait

Kiemelt kép: illusztráció