A hírhedt nógrádi díler nem állt le a hűvösön sem, több éve húzódik pere, de most újabb ügye is terítékre került a bíróságon. 100 adagnak megfelelő kábítószert etetett meg a cellatársával, aki magatehetetlenül vergődött a rácsok mögött, aztán megérkeztek az őrök.

A rácsok sem állják útját

Hiába van évek óta előzetes letartóztatásban a balassagyarmati börtönben, még itt sem állt le az elhíresült nógrádi Drogkirály. Kis híján megölte egy társát a börtönben azzal, hogy nagy adag kábítószert adott neki. A Balassagyarmati Törvényszéken ezért gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés miatt kell felelnie. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ha nincs börtönben, meghalt volna

A törvényszék előtt lévő vádirat szerint a Drogkirály 2017 májusában egy sárga, illetve egy fehér színű port tartalmazó zacskót is adott rabtársának. Ezekben zacskónként 100-150 grammnyi por volt, ami akár 100 adagnak is megfelelő mennyiségű anyagnak felelt meg. A férfi a teljes sárga cuccot bevette, így súlyos mérgezést kapott. Ha nincs börtönben, vagyis nem tudnak rajta gyorsan és időben segíteni, valószínűleg meghalt volna túladagolásban.

Nem ez az első, hogy túladagolták az áruját

A börtöntárs példája is mutatja, hogy K. Attila és bandája kotyvasztott drogokat is árulhatott. A „bolt” 2011 tájékán indulhatott a vádhatóság jelenlegi tudomása szerint, bár a különböző eljárások még mindig tartanak. 2016-ban szintén volt egy mérgezés, két nő vett be a vélhetően K. Attilától származó drogból, ők is életveszélyes állapotba kerültek.

Nélküle sem állt le a bolt

K. Atilla 2017-ben került előzetesbe, ám az üzletet – az akkor már széles körben beszervezett tagoknak köszönhetően – sikerült átadnia. Ekkor már apja is benne volt a dílerhálózatban, és 2017. januári elfogása után, a fia vevő körét, valamint területét a banda egy másik tagjának ajánlotta fel. Mindezt persze több százezer forintos, heti rendszerességű úgynevezett „területi pénz” fejében.

Iskolákat is megkörnyékeztek

A bűnszervezet tagjainak gátlástalanságát jellemzi, hogy előfordult, hogy még iskolák közvetlen környezetében is terítették a drogot iskolaidőben, sőt, balassagyarmati játszótereken is. A dílerek emellett szórakozóhelyeken, rendezvényeken, áruházak parkolójában, és még az ügyészség szomszédságában is rendszeresen árultak.

Hegyekben állt a drog

2017 év elején bukott le a banda, akik akkor már a fél országra kiterjesztett hálózatot működtettek, Borsodtól Zala megyéig. 25 ember ellen folyt eljárás, nyolcukon rögtön kattant a cella zárja. Ezen kívül egy droglaborra is bukkantak a rendőrök Salgótarjánban. A házkutatásokon hegyekben állt a drog, különböző színű porokat, kristályos anyagokat, növényi törmelékeket és persze készpénzt is lefoglaltak. Az elfogásról videót is készített a rendőrség.

Egy egész zsáknyi zöldes növény is előkerült

A Matyiban kerítettek vevőket

Salgótarjánban, az elhíresült Matyi nevű szórakozóhelyről indult az üzlet. 2011-től biofüvet és herbált lehetett kapni a Drogkirálytól. Hétvégente megjelent családjával együtt és először ingyen adott mindent, hogy ezzel „csőbe húzza” későbbi vevőit. Ezután már 3-5000 forintért adta a por, fű, kristály, füstölő, tabletta, biofű, hópihe, krekk, kati, gyurma, cukor, kanna, felni, fehér rögös, csoki, herbál por egy grammját.

Megalakult a banda

Néhány évvel később K. Attila megalakította, családtagjaiból, ismerőseiből álló dílerhálózatát. A csoport nemcsak az új pszichoaktív anyagok, és kábítószerek beszerzésére, szállítására, hanem hígítására, elrejtésére és a továbbértékesítésre alakult meg. A férfi ekkoriban vált úgy ismertté, hogy a megyében ő a drogkirály. Lebukásáig a szervezet 10 különböző megyében uralta a kábítószer piacot. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Így fogták el a bűnbanda tagjait

Kiemelt kép: illusztráció