Minden a legnagyobb rendben ment egészen addig, ameddig meg nem érkezett az üzlet biztonsági őre, aki elől aztán meglépett az egyik csaló. Sorsukat azonban így sem kerülhették el.

A rácsok mögé küldték őket

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája letartóztatott három férfit, akik a gyanú szerint átvertek több vásárlót Balatonalmádiban – közölte a Veszprémi Törvényszék. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ezt a módszert eszelték ki

Október 9-én a gyanúsítottak megjelentek a Veszprém vármegyei város egyik élelmiszerboltjánál, hogy ott egy süket-némák megsegítésére szolgáló adománygyűjtő ívvel jótékony célra adomány gyűjtést színlelve, az emberek jószívűségét és segítőkészségét kihasználva pénzt szerezzenek.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kamu papírral is készültek

Persze mondanunk sem kell, de maga az adománygyűjtő ív is hamis volt, amit az egyik, ismeretlenül maradt cimborájuktól kaptak meg. Az üzletben aztán azonnal akcióba lendültek: egyikük odament az egyik vásárlóhoz, hogy jól lehúzza.

Bejött a megtévesztés

Magát siketnémának kiadva adománygyűjtést színlelt. A vevőt totálisan át tudta verni az adománygyűjtő ívvel, amelyen csak annyit látott, hogy gyerekeknek gyűjt. Kétezer forintot szeretett volna adakozni, amelyet a férfi feljegyzett a papírra.

Zsebre vágott tízezres

A bonyodalmak ott kezdődtek, hogy az átverni kívánt vevőnek csak tízezrese volt. A csaló eltette a bankjegyet, amelyről azt állította, hogy vissza fog adni belőle: azonban a pénzt zsebre vágta. Ekkor érkezett meg a bolt biztonsági őre, aki intézkedni akart vele szemben.

BMW-vel menekültek

Azonban a bűnöző jobbnak látta, ha nyúlcipőt húz. Hiába futott utána a biztonsági őr, nem érte utol. Haverja szintén vele volt az áruházban, aki jelenlétével támogatta őt az elkövetésben. A parkolóban harmadik társuk várta őket egy fekete színű, brit rendszámú BMW-vel, amibe bepattant, majd megléptek.

Igazoltatás és előállítás

Szerencsére azonban nem jutottak messze: a strand parkolójában egy rendőrjárőr meglátta az ominózus járművet, majd igazoltatta a benne ülőket, akiket elfogtak, majd előállítottak a városi kapitányságra. Nem maradhatott el természetesen az autó átfésülése sem.

Megtérült a kár

Itt megtalálták azt a tízezer forintos bankjegyet, amelyet elvettek a vásárlótól. Ezt később visszaadták neki. Emellett találtak még egy pontosan ugyanolyan adománygyűjtő ívet, mint amit áldozatuknak mutogattak. Később aztán kiderült, nem egyedi esetről van szó.

Úgy dolgoztak, mint a maffia

Más üzletekben is hasonló trükkel szerettek volna pénzhez jutni. Pechükre egyiküket később felismerte az egyik vevő. A szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése miatt tartóztatta le őket a bíróság. Emellett felmerült a gyanú, hogy egy szervezetten végrehajtott és kivitelezett bűncselekménysorozat résztvevői.

Még hátra van egy kör

Egyikük esetében végleges a végzés, a másik két férfi és védője fellebbeztek, így ezen indítványukat a Veszprémi Törvényszék bírálja el másodfokon. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Kiemelt képünk saját illusztráció.)