Kétszeri halasztás után pénteken bíróság elé állt Berki Krisztián, akit az ügyészség közúti veszélyeztetéssel vádol egy 2018-as büntetőfékezés miatt. A vádhatóság azért is kért letöltendő büntetést a celebre, mert Berki Krisztián a büntetőfékezésével egy menetrend szerinti járat utasait veszélyeztette a 3. kerületben.

Elítélték

Mint ismert, Berki Krisztián ma bíróság elé állt egy 2018-as büntetőfékezési ügye miatt. A vád szerint ugyanis Berki 2018. március 17-én Budapest 3. kerületében, a Pünkösdfürdő utcában megelőzött egy buszt, majd a jármű előtt fékezni kezdett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Összeütköztek

Berki Krisztián büntetőfékezése miatt a menetrend szerinti járat nem tudott időben megállni, és a busz összeütközött a celeb autójával. Az autóbusz vezetője a vészfékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Előre repültek az utasok

Berki Krisztián végig azt állította, hogy ő semmilyen szabályszegést nem követett el, pedig az ügyészség még egy videót is közzétett a veszélyes fékezéséről. A büntetőfékezés miatt a busz utasai előreestek, a busz pedig belecsapódott Berki autójába. A buszban 2,5 millió, a kocsiban mintegy 14 millió forintos kár keletkezett. Személyi sérülés szerencsére nem történt.

Nem haladt a tárgyalás

Berki Krisztián ügyében egyébként a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróságon előkészítő ülést tűztek ki  április 22-re, azonban a tárgyalás végül elmaradt, mert Berki koronavírustesztje pozitív lett. Május 14-re tűzték ki a pótlást, azonban a tárgyalás a kifogásai miatt gyorsan véget ért. Berki akkor azt mondta, hogy nem tudta átvenni a vádiratot, és mivel egyébként is más védi, ezért nem tudott felkészülni időben – írja az Index.

Újabb tárgyalás következett

Június 4-re újabb tárgyalást tűztek ki, miután az előkészítő ülést berekesztették. Berki Krisztián közben a bíróságon megtudta, hogy a baleset sértettje polgári jogi igényt is benyújtott.

2 év 6 hónap

Berki ezúttal sem járult hozzá, hogy róla kép készülhessen, ezért a tárgyalás a vád ismertetésével indult. Az ügyészség közölte, hogy amennyiben Berki elismeri a bűnösségét, akkor 2 év 6 hónap szabadságvesztést indítványoznak az ügyben, és a büntetés kétharmadának letöltése után helyezhetnék feltételesen szabadlábra. Ezenlkívül három évre eltiltanák a vezetéstől is.

Nem ismeri el a felelősséget

A tárgyaláson Berki Krisztián elmondta, hogy megértette a vádakat, de nem tartja magát bűnösnek. Mivel nem ismerte be a bűnösségét, ezért megtartják a tárgyalást, és később bizonyítási eljárással folytatódik az ügy.

Igazságügyi szakértőt is meghallgatnának

Berki Krisztián ügyvédje tanúként kérte beidézni azt a férfit, aki tudná igazolni a celeb közlekedési szándékát, valamint egy igazságügyi szakértőt is meghallgatnának. Ezenkívül kérték a kamerafelvételt is, továbbá tanúként beidéznék Berki Krisztián feleségét, Mazsit is, aki szintén ott volt a büntetőfékezésnél.

Visszakérte a jogsiját

A tárgyaláson Berki Krisztián ügyvédje kérte, hogy védence visszakaphassa az A-kategóriás jogosítványát. Az ügyész ennek visszautasítását javasolta, mivel Berki tavaly már egyszer jogsi nélkül vezetett, és emiatt szabálysértési eljárás is indult ellene. A bíróság kimondta, hogy mivel a tavalyi eset miatt 12 hónapra bevonták a jogsiját, ezért nem kaphatja vissza a vezetői engedélyét. Berki ezt tudomásul vette. A tárgyalás július közepén folytatódik a tanúk és a szakértők meghallgatásával. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Berki Krisztián – Forrás: tv2.hu