Elgázolták az MTVA volt bűnügyi riporterét, szeptember 10-én a reggeli órákban az M0-s körgyűrűn. A közmédia egykori riportere a vád szerint több mint egy éven keresztül országszerte bérelt ki lakásokat azért, hogy azokat prostituáltaknak adja ki napi használatra.

Vádat emeltek ellene

Ahogy írtunk róla, B. Bélával szemben szeptember 18-án emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség 18 rendbeli bordélyház fenntartásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette, továbbá kábítószer-birtoklás vétsége miatt börtönbüntetés kiszabását kérte rá. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kórházba szállították

Az Útinform szerint az M0-s autóúton, az M1-es autópálya felé egy személyautó gyalogost gázolt, szeptember 10-én, vasárnap reggel az M0-s autóúton az autók között sétált egy férfi, majd az adott útszakaszon egy szabályosan arra közlekedő autó elsodorta. A gyalogos megsérült, a többi autós ki tudta kerülni. Túlélte, azonban kórházba szállították.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Gyanús körülmények

Azt még nem lehet tudni, hogy mit keresett gyalogosan az M0-s körgyűrűn. Vizsgálják a baleset körülményeit. A Magyar Nemzetnek több forrásból megerősítették, hogy a balesetet szenvedett férfi az MTVA egykori bűnügyi riportere, akivel szemben tegnap emeltek vádat.

Így indult a műsor

„Mindenekelőtt el kell mondanom, hogy – ahogyan arról a hírekből nyilván már sokan értesültek – volt munkatársunkat, Berkes Bélát kerítés és prostitúció elősegítésének a gyanújával letartóztatták” – ezzel a szolgálati közleménnyel kezdődött hétfő este az állami tévé Kékfény című műsora.

Ezen bűncselekmények miatt tartóztatták le

A műsorban elhangzottakra legelőször a Népszava figyelt fel. Mint írják, a Kékfénynek ez volt az első adása azóta, hogy kiderült, az egyik riportere a rendőrségi gyanú szerint Nyíregyházán kettő, míg az ország különböző területein további tizenegy lakást bérelt azért, hogy azokat továbbadja fiatal nőknek, hogy ott árulhassák bájaikat.

Több mint 30 milliót keresett

Ezért napi 12-15 ezer forintot fizettek a médiamunkásnak. Az összegeket egy széfben kellett elhelyezniük, úgy, hogy közben folyamatos videókapcsolatot kellett fenntartaniuk vele. 2021 augusztusától az elfogásáig több mint 30 millió forintot keresett az illegális biznisszel.

Semmiről sem tudtak

A műsorvezető, Olajos Gergő azt mondta, a letartóztatás híre a stáb minden tagját megdöbbentette. „Kollégánk munkán túli tevékenységéről nem tudtunk. Riportjaiban nem volt soha nyoma részrehajlásnak, bűnözői érdekek érvényesítésének” – fogalmazott.

A többi az igazságszolgáltatás dolga

Megemlítette, hogy a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) megszüntette munkaviszonyát. A továbbiak az igazságszolgáltatás feladatkörébe tartoznak – zárta mondandóját. A Nyíregyházi Törvényszék a letartóztatás elrendelése után azt közölte, Berkes Béla (akinek nevét csak monogrammal közölték), büntetett előéletű.

Ezért került börtönbe

Jelenleg is több büntetőeljárás van vele szemben folyamatban, megalapozottan lehet tartani attól, hogy szabadlábon hagyása esetén a nyomozóhatóság elől megszökne, elrejtőzne, vagy újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Elfogott riporter – Forrás: MTVA