A szomszédok szerint semmi előjele nem volt annak, hogy Mihálynak öngyilkossági szándékai lennének. Szerintük egy jómódú családról van szó.

Lövések a nyugodt környékem

Ahogy írtunk róla, hatalmas lövések rázták meg kedden délután a 2. kerületi Hímes utcát. Ezek után lakók értesítették a hatóságokat, miszerint lövéseket hallottak. Kiderült, hogy a szomszédok félelme beigazolódott, ugyanis az egyik sarkon lévő házban az ott élő 60 év körüli F. Mihály végzett magával egy puskával. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem értik, mi történhetett

„Ez egy csendes, rendezett utca, éppen ezért nagyon felkavaró, hogy kint van a rendőrség” – kezdte az egyik lakó. „Misiéket évek óta ismerjük. Úgy tudom, hogy szép családja van. Vannak gyerekei és felesége is. Fogalmunk sincs, hogy mi lehetett a problémája, mert nekünk sosem panaszkodott.”

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Sokat vadásztak

A szomszéd szerint sokat jártak vadászni, amihez voltak fegyvereik is. Úgy tudja, hogy az egyik ilyen puskával lőtte fejbe magát Mihály. A lakók most azt találgatják, hogy szándékos volt-e a férfi tette és valóban öngyilkosság történt, vagy egy borzasztó baleset.

Így történhetett

Azt mondta az egyik szomszéd, aki járt is bent, hogy Mihályra az egyik szobában találtak rá és ott volt mellette a puska. „Szerintem az is elképzelhető, hogy egy borzasztó baleset történt, hiszen lehet, hogy csak takarította azt a fegyvert… Nagyon sajnálom a családját, senkinek sem kívánnék hasonlót” – tette hozzá.

Nem nyilatkozik a család

A családi háznál a helyszínelők órákig dolgoztak, ahol több rendőrautó és helyszínelő is jelen volt. Az udvaron pedig a rendőrök gyűrűjében Mihály lánya és a szomszédok várakoztak. Az áldozat családja nem kívánt nyilatkozni – írja a Bors.

Ezt mondja a rendőrség

A BRFK a következőt válaszolta a megkeresésre: a helyszíni szemle során idegenkezűség gyanúja nem merült fel – vagyis a férfi minden bizonnyal öngyilkos lett.

Romlott az egészségi állapotuk

Ahogy arról a BudapestKörnyéke.hu beszámolt, egészségi állapotuk romlása miatt együtt akarta itthagyni ezt a világot egy idős házaspár férfi és nő tagja Újbudán. Az egyébként is tragikus cselekménybe azonban bekerült egy csavar: a férj életben maradt.

Elterveztek mindent

Egy 70 év körüli nő és a férje akart véget vetni az életének. A szomszédok szerint a házaspár már hónapok óta tervezgette az öngyilkosságot, ám azt nem gondolták, hogy tényleg elszánják magukat a végzetes lépésre.

Tisztességgel szerettek volna elmenni

Az egyik lakó azt mondta: a férfi elárulta neki, hogy „ők tisztességgel szeretnének elmenni, nem akarják megvárni, hogy bekerüljenek a kórházba. Ezután pedig hozzátette: Erika és én öngyilkosok leszünk, már elterveztünk mindent. Augusztus végén tesszük meg!” – osztotta meg a megdöbbentő részletet a szomszéd.

Csak az asszony halt meg

A házaspár tehát már hónapokkal ezelőtt arról beszélt, hogy együtt lesznek öngyilkosok. Végül azonban csak az asszony halt meg. Egy szomszéd riasztotta a rendőrséget, ugyanis már napok óta nem látták az idős házaspárt. A házban úgy tudják, hogy az asszony a fürdőszobában felvágta az ereit, a férfit pedig az egyik szobában találták meg, összevissza szurkálta magát. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció