Több kukát is felgyújtott egy férfi a főváros egyik kerületében, Újpalotán, a Drégelyvár utcában. A helyi lakók akadályozták meg, hogy a tűz továbbterjedjen a parkoló autókra, a közeli lakóházra. Hamarosan az is kiderült, ki volt az elkövető.

Gyújtogatás Újpalotán

Több kukát is felgyújtott egy férfi Újpalotán, a Drégelyvár utcában. A lakók nem várták meg, amíg komolyabbra fordul a helyzet, azonnal lerohantak oltani a tüzet. Ha ők nem vették volna észre a történteket, a közelben parkoló autók is könnyen lángra kaptak volna. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Furcsa zajok

Egy idős lakó figyelt fel a durranásokra hajnali 3 óra körül. Épp alváshoz készülődött, amikor meghallotta a furcsa zajokat. Azonnal az ablakhoz ment, hogy megnézze mi okozta a robbanást.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

„Valaki locsolt valamit”

„Kinéztem az ablakon és csak annyit láttam, hogy ég valami. Később egy alakra lettem figyelmes, aki valamivel locsolt valamit. Hatalmas lángok csaptak fel és azonnal szóltam a lányomnak a történtekről” – írta a közösségi oldalon egy lakó.

Nem hittek a szemüknek

„Nem hittek ők sem a szemüknek. A vejem azonnal kómásan lerohant egy poroltóval oltani, a lányom pedig hívta a tűzoltókat” – tette hozzá.

Az ablakból figyelte a tettest

Miközben a veje oltotta a tüzet, az idős nő az ablakból meglátta, hogy a tettes sunyiban próbál elballagni onnan. 

Porfelhő a parkolóban

„A vejem nem látott semmit a poroltó általi porfelhőtől. Akkor már kiabáltam, hogy ott megy, de senki sem ugrott ki az ágyából, hogy mi folyik odalenn, de én vagyok a hülye, hogy 64 évesen hálóingben nem rohantam le, hogy egy karddal utána eredjek az elkövetőnek” – nyilatkozta a Metropolnak.

Nagyobb baj is történhetett volna

A tűzoltók hamar meg is érkeztek, akik gratuláltak a bátor férfinek a gyors reakcióért. Ha nem avatkozott volna közbe, kigyulladt volna a közelben parkoló autó, sőt lehet még a házra is átterjedt volna a tűz. 

Rokonok a házban

Utólag kiderült, hogy a gyújtogató a ház belső udvarában lévő kukákat is felgyújtotta, ami miatt a rendőrséget is kihívták. A gyújtogatót többen is ismerték a házban, ugyanis rokonai ott élnek. Elmondások szerint a férfi mentális betegségekkel küzd évek óta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció