Egy szerb-magyar kettős állampolgárságú férfit holtan találtak a Zala vármegyei Eszteregnyén. Mint kiderült, saját házában erőszakos bűncselekmény áldozata lett.

Otthonában találtak rá

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2023. január 11-én 20 óra 49 perckor érkezett bejelentés arról, hogy egy férfit holtan találtak eszteregnyei otthonában.  A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megszúrták és a kocsiját is ellopták

A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, ahol minden részletre kiterjedő helyszíni- és halottszemlét tartottak. Megállapították, hogy a 65 éves férfit feltehetően két nappal korábban egy késsel szurkálták halálra és autóját is ellopták.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Csütörtökön fogták el az elkövetőket

A zalai nyomozók széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek, melynek eredményeképpen kevesebb, mint egy nap alatt sikerült azonosítaniuk a két elkövetőt, akiket 2023. január 12-én 14 óra 55 perckor Nagykanizsán, a Szekeres József utcában fogtak el.

Egyikük mindent elmondott

A gyanúsítotti kihallgatás során az egyik személy részletes beismerő vallomást tett, melynek során elmondta, hogy az ellopott autót néhány tízezer forintért Baranya vármegyében adták el.

Nyomozás indult ellenük

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a 36 éves K. Szabolcs garéi férfi ellen nyereségvágyból, illetve különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett, míg a 18 éves Sz. Bianka letenyei nő ellen nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének bűnsegédként történő elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást az ügyben. A rendőrök mindkét elkövetőt bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásuk indítványozását.

Ilyen még nem történt a településen

Kele Lajos polgármester a zaon.hu portálnak azt mondta: 58 éve lakik Eszteregnyén, de eddig ilyen eset nem történt. „Iván, az áldozat még a délszláv háború idején költözött a feleségével és két gyermekükkel a faluba. Az önkormányzatunkkal kapcsolatba nem kerültek, segélyt nem kértek, mindig tisztességesen dolgoztak, volt munkahelyük, rendezett körülmények között éltek” – mondta az elöljáró.

Nyugdíj mellett dolgozott

„A férfi elvált a nejétől, aki elköltözött tőle, és aztán a két gyermek is így tett. Nyugdíjas lett, de mellette is dolgozott a horvát határ közelében egy varrodában. Zárkózottabb életet élt, nem folyt bele a közösségi rendezvényekbe se. A népszámlálás idején nehezen értük el, havonta csak néhány napot töltött a Petőfi utcai házában” – fűzte hozzá.

Fia találta meg a holttestet

Információink szerint az egyik hozzátartozója nem érte el már napok óta telefonon, ezért szerda este a fia kopogtatott az ajtaján, de nem tudott bejutni, ezért kérte a hatóságok intézkedését, akik miután bejutottak, megtalálták a holttestet.

Szombaton találkozott vele utoljára

Az áldozat fia könnyes szemmel azt mondta: mivel másutt él, a múlt héten szombaton találkozott édesapjával, akinek a holttestét a szobában találták meg, de hogy mi történt, későbbi vizsgálat derítheti ki.  A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Az áldozat papucsai – forrás: police.hu