A Kanári-szigeteken fogták el azt a 41 éves férfit, aki szombaton szíven szúrta ismerősét Újbudán. A férfit körözték a rendőrök, egyszer telefonon is sikerült vele beszélniük. Végül a spanyol hatóságok segítségével került rendőrkézre.

Késelés Újbudán

Amint arról beszámoltunk, Budapesten, a 11. kerületben, szombat éjjel a lakosok hatalmas rendőrségi jelenlétre figyeltek fel, majd kiderült, hogy szörnyű esemény történt: az egyik lakásban megkéseltek egy férfit. A 11. kerületben lévő Karinthy Frigyes úti helyszínre több rendőrautó érkezett.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Súlyosan megsérült az áldozat

A rendőrség azt írta, szombaton délután érkezett bejelentés, hogy egy 11. kerületi lakásban egy férfit megszúrtak. Őt később a mentők súlyos sérülésekkel kórházba vitték. Az ügyben a BRFK Életvédelmi Osztálya emberölés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Órákig helyszíneltek

A szomszédok szerint a két férfi ismerhette egymást. „Én úgy tudom, hogy két férfi veszett össze valamin, majd az egyik felkapott egy kést és szíven szúrta vele a társát. Biztos, hogy ismerhették egymást, mert lakáson belül történt”  – mondta egy asszony, aki arról is beszélt, hogy a zsaruk órákig helyszíneltek és a sérültet elvitte a mentő. 

Életveszélyes állapotba került

A két férfi együtt italozott, majd ezután tört ki a balhé. A tettes olyan szíven szúrta áldozatát. A mentők életveszélyes állapotban vitték kórházba.

Telefonon elérték a rendőrök

A hajtóvadászat során a nyomozóknak telefonon sikerült is felvenni a kapcsolatot a feltételezett elkövetővel. A férfi azt mondta, hogy a Móricz Zsigmond körtéren feladja magát, de végül másképp gondolta, és inkább tovább menekült.

Spanyolországban fogták el

A nyomozók Zürichen át a Kanári-szigeteikig követték a férfi digitális nyomait. A hazai körözést követően nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene, így a 41 éves D. Zsoltot a spanyol hatóságok december 18-án délután – repülője leszállását követően – Gran Canarián fogták el.   A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Sunwhere Tenerife