Csoportosan elkövetett önbíráskodással gyanúsították meg a csütörtökön elfogott Tasnádi Pétert és két társát. Egy jászsági válófélben lévő férj kérte „segítségüket”, hogy feleségével bérleti díjat fizettessenek a férj tulajdonában lévő egyik helyiségért. Tasnádi Péter elfogásáról készült videót cikkünk végén tudod megnézni!

A TEK fogta el

A Terrorelhárítási Központ egyik felszámoló egysége elfogta csütörtökön Budapesten Tasnádi Pétert, akit Szolnokra, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságra vittek, ahol gyanúsítottként hallgatták ki csoportosan elkövetett önbíráskodás megalapozott gyanúja miatt, majd őrizetbe vették. Hétvégén várhatóan vizsgáló bíró elé viszik, aki dönthet a letartóztatásáról.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Budapesten fogták el

 „A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntett gyanúja miatt folytat nyomozást. A megyei rendőr-főkapitányság nyomozói a Terrorelhárítási Központ és a Készenléti Rendőrség munkatársainak közreműködésével a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személyeket fogtak el Budapesten, továbbá ezzel párhuzamosan több helyszínen végeznek nyomozási cselekményeket.” – írta a Magyar Nemzetnek a rendőrség.

Önbíráskodás miatt folyik az eljárás

A csütörtöki közlemény szerint a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján, csoportosan elkövetett önbíráskodás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.

Pénzt kértek a helység használata miatt

„A rendelkezésre álló adatok szerint, egy jászsági településen élő házaspár között a 2021. januári válásukat követően vagyonjogi vita alakult ki. A nézeteltérést a volt férj úgy kívánta rendezni, hogy egy budapesti személlyel felvette a kapcsolatot, aki több társával és a volt házastárssal együtt a sértett lakcímére ment. Ezt követően rábírták a sértettet arra, hogy a volt férj kizárólagos használatában lévő egyik helyiségéért cserébe havonta készpénzt fizessen” – írta a rendőrség.

Őrizetbe vették őket

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói – a Terrorelhárítási Központ és a Készenléti Rendőrség munkatársainak közreműködésével – budapesti helyszíneken elfogták, előállították és csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki három személyt.

Nem tudni, mi lehetett Tasnádi szerepe

A nyomozó hatóság két terhelt esetében az őrizetbe vételről határozott, akik vonatkozásában előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. Azt egyelőre nem árulták el, hogy Tasnádinak milyen szerepe volt a gyanúsítás szerint az ügyben.

Ez is érdekelhet

A magyar alvilág legendás alakja, Tasnádi Péter elmondta a véleményét, Mészáros Lőrincről és Várkonyi Andreáról

1991-ben költözött Magyarországra

Tasnádi Péter 1991-ben költözött haza külföldről. A PestiSrácok összeállítása szerint nevét hamar összefüggésbe hozták Magyarország egyik szervezett bűnözői csoportosulásával, az úgynevezett váci hetekkel.

1992-ben már nyomoztak ellene

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság 1992-ben kezdett el nyomozni a maffiavezéreknek kikiáltott hét férfi ellen. Be is gyűjtötték az azóta már kivégzett Prisztás Józsefet és Döcher Györgyöt, valamint L. Pétert, Haris Sándort, Cs. Attilát és Sz. Lajost, de végül csak Tasnádinál állt meg a vád: két év, három évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott zsarolás, önbíráskodás, személyi szabadság megsértése és lőfegyverrel való visszaélés miatt.

1999-ben újra börtönbe került

1999 szeptemberében újra kattant a bilincs Tasnádi csuklóján. A vádak hasonlóak voltak az 1992-es eljáráshoz, de hozzájuk csapták még az adócsalást és a bűnszervezet létrehozása és működtetése vádját is. Ezzel az első maffiaper kezdődött Magyarországon, ám a bíróság sem első, sem másodfokon nem látta bizonyítottnak a súlyos büntetési tételt jelentő maffiavádat, és csak négy és fél éves börtönbüntetést szabtak ki Tasnádira, aki a 983 nap a Fidesz börtönében című könyvében arról panaszkodott, hogy politikai okokból került a vádlottak padjára, és azzal vádolta Pintér Sándor belügyminisztert, hogy egy üzleti konfliktusuk miatt állt bosszút.

Meg akarta öletni volt feleségét és annak élettársát

2006-ban újabb eljárás indult ellene: többek között azzal is megvádolták a Fenyő-gyilkosság ügyében is tanúvallomást tevő, a médiában is többször szereplő férfit, hogy – a börtönből megszervezve – akarta megöletni volt feleségét és annak élettársát.

A repülőtéren vették őrizetbe

Még nem zárult le jogerősen a Tasnádi Péter ellen orgazdaság miatt indult büntetőper, amely 2019-ben kezdődött a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A korábban súlyos bűncselekmények miatt hosszú éveket börtönben töltő Tasnádit a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján még 2017 márciusában vette őrizetbe a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a Budapesti Nyomozó Ügyészség.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A rendőrség az alábbi videót tette közé Tasnádi Péter elfogásáról

Kiemelt kép: Tasnádi Péter – Forrás: Facebook