Életfogytig tartó fegyházra és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a Miskolci Törvényszék azt a H. Bélát, aki több tucat késszúrással végezte ki a 70 éves ismerősét.  

Pénzt akart szerezni

A hajléktalanként élő H. Béla kilátástalannak érezte a helyzetét, ezért 2018. december 26-án felkereste az idős férfit, hogy pénzt szerezzen tőle. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Késsel támadt a nyugdíjasra

Miután a nyugdíjas beengedte a lakásába, beszélgetni kezdtek a konyhában. Ezt követően H. Béla a nála levő sporttáskájából elővett egy 10 cm pengehosszúságú kést, és rátámadt.

Ellopta a nyugdíját és távozott

A késsel 46 szúrást és vágást ejtett az idős férfin, aki a sérülései miatt a padlóra esett. H. Béla letakarta a földön fekvő áldozatát, majd átkutatta a lakást, és magához vette a nyugdíjas 120 ezer forintját, átöltözött és távozott a lakásból.

A holttestet a rokonok találták meg

A férfi a kést és a véres ruháit egy benzinkút hulladékgyűjtőjébe dobta, majd Debrecenbe utazott. Az áldozat holttestét két nappal később a rokonai találták meg.

Ez is érdekelhet

Elfogta a TEK Tasnádi Pétert, az egykori maffiavezért két társával együtt őrizetbe vették

Megbánta tettét

H. Béla az utolsó szó jogán megbánta a bűnösségét, és azt kérte, hogy enyhébb büntetést kapjon. A bíróság végül tényleges életfogytiglanra ítélte a férfit nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel és a bűncselekmény elhárítására időskoránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés miatt. És kötelezte őt a nyolcmillió forintos bűnügyi költség megfizetésére is.

Többször volt már büntetve

A bíróság súlyosító körülményként értékelte, hogy a férfi már többször volt büntetve korábban. Az ítélet nem jogerős, mert az elkövető és a védője is fellebbezett.

Feltételesen sem bocsátható szabadlábra

Horváth Dóra, a Miskolci Törvényszék szóvivője a 24.hu-nak azt mondta, hogy a bűnösségét beismerő férfit kizárták a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből is.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

H. Béla őrizetbevételéről korábban a rendőrség az alábbi videót tette közé

Kiemelt kép: illusztráció