Videó készült arról, ahogyan az egyik panel tetejéről a másikra ugrálnak át a borsodi településen. Egy szemtanú beszámolt róla, hogy a fiatalok bandákba verődve mennek fel a tömbházak tetejére. Az egyik lakó elmondása szerint nemrég majdnem tragédia történt.

Döbbenetes, mire vállalkoznak a fiatalok

Miskolc Diósgyőr városrészében újabban rollereznek a gyerekek a panelek tetején. Megesik, hogy átugrálnak az egyik épületről a másikra. Akad olyan is, aki rollerrel ugrat át. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Közel vannak egymáshoz a panelek

A Kuruc utcában lévő tömbházak között meglehetősen kicsi, mindössze 60-70 centiméter a távolság. A fiatalok a saját életüket kockáztatva ugrálnak át az egyik épület tetejéről a másikra. Egy helyi arról számolt be a Tények számára, hogy olykor a panelek szélén ülnek, és a lábukat lógatják a 30 méteres mélységbe.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Gyakran ugrálnak a tetőn a fiatalok

A csatorna számára elmondta egy ott élő, hogy a gyerekek rendszeresen ugrálnak a magas épületek tetején. Közben egymást videózzák. Megesett, hogy rollerrel ugrattak át az egyik panel tetejéről a másikra.

Tizenévesekről van szó

A tinédzserek talán fel sem fogják azt, hogy az életüket teszik kockára, miközben ezeket a dolgokat művelik. Az egyik lakó látta, hogy az egyik fiatal kis híján a mélybe zuhant, mikor az egyik tetőről a másikra akart ugrani. Elmondása szerint hosszú másodperceken át lógott, nehézséget okozott számára, hogy áthúzza magát.

A polgárőrséghez már érkezett bejelentés

A szemközti házakból jól rálátni a panelek tetejére, onnan készültek a Tények műsorában levetített hátborzongató képsorok is. A polgárőrségnek már tettek bejelentést a fiatalok viselkedése kapcsán. Egy párkány van a társasházak tetejének szélén, elég nagyot kell lépnie vagy ugrania annak, aki az egyikről a másikra át akar jutni, magyarázta a riportban egy polgárőr.

A tetőajtók nincsenek zárva

A panelek tetejének ajtajai nincsenek zárva, azokon könnyen kijuthatnak a gyerekek. Tűzvédelmi okok miatt nem lehet az ajtókat lezárni, így tehát egyelőre nincs fizikai akadálya annak, hogy továbbra is hasonló dolgok történjenek.

Italoznak is a tetőn

Különösen veszélyes, hogy gyakran sörözni is feljárnak a panelek tetejére a fiatalok. Erről árulkodnak az otthagyott törött üvegek.

Ez a polgárőrök válaszlépése

A bejelentéseket követően a polgárőrök rendszeresen ellenőrzik a tetőket. Egy kéréssel fordultak a lakossághoz a rendőrséggel karöltve. Azt kérik az ottlakóktól, hogy ha gyerekeket látnak a tetőkön, haladéktalanul tegyenek bejelentést.

Ez a legegyszerűbb módja a bejelentésnek

Amennyiben valaki bejelentést szeretne tenni, a legegyszerűbb, ha tárcsázza a 112-es számot. A polgárőröket és a rendőröket is lehet közvetlenül értesíteni ilyen esetben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Tények riportja

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: BudaPestkörnyéke.hu