Elképesztő hülyeséget csinálta az a brit férfi, aki fogadásból lenyelt egy habpatront. Egy házibuliban némi piálás után jó ötletnek tűnt lenyelni a gázzal teli patront. Amikor rádöbbent mekkora butaságot csinált, kórházba ment. Az orvosok még sosem találkoztak ilyen esettel, de végül még az esetleges robbanás előtt kivették a gyomrából a patront.

Meglehetősen nagy hülyeségre vállalkozott egy brit férfi egy buliban fogadásból. Jelentősebb alkoholfogyasztás következtében egyesek olyasmit csinálnak, amit később megbánnak.

Így járt John Finnson is, akinek egy házibuliban azt mondta egy másik, szintén szomjas vendég, hogy 50 fontot (kb 19 ezer forint) ad neki, ha lenyel egy kéjgázpatront – írja a 24.hu.

A habszifonhoz is használható patronban található dinitrogén-oxid kisebb mennyiségben belélegezve nevetést, mámort, hallucinációkat okoz, innen a kéjgáz név.

Finnsont azonban nem arra vették rá, hogy belélegezze, hanem, hogy lenyelje. Egészben.

Gondolkodás nélkül megtettem. Simán lecsúszott – idézi a Mirror brit portál John Finnsont, akit tette után legendának neveztek a bulizók; és ő is élvezte a helyzetet, egészen addig, amíg egy viszonylag józan vendég közölte, hogy bele is halhat az attrakcióba.

Végül a 22 éves férfinak hívtak egy Ubert, bement a kórházba. Az orvosok, lévén, hogy még sosem találkoztak hasonló esettel telefonon konzultáltak az ország legkülönbözőbb pontjain dolgozó doktorokkal, majd egy specialista érkezett, aki közölte: a palack simán felrobbanhat, ami azzal járhat, hogy a férfi belei kiszakadnak.

Finnsonnal közölték, hogy lehetőleg ne egyen, ne igyon semmit, majd altatás és beavatkozás következett, a kéjgázt tartalmazó patront sikerült kiemelni.

Mint kiderült, precedens nélküli volt az eset az országban, korábban csak egy tehénnel fordult elő, hogy véletlenül lenyelt egy habpatront.

Kiemelt kép: illusztráció