​A háromgyermekes baktalórántházi édesanya egy szóváltást követően hátba szúrta a férjét. Az eset előzménye, hogy a férfi sokat ivott és gyakorlatilag terrorban tartotta a családját.

Így történt az eset

A vádlott Baktalórántházán élt három gyermekével és az alkoholt gyakran fogyasztó férjével. 2023. február 15-én a részeg férfi szidalmazta a feleségét s annak elhunyt édesanyját, ezek után a nő meg akarta ütni férjét, ám a férfi lefogta a csuklóját. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ott volt a gyerek is

A szobában lévő gyermek az édesanyja segítségére sietett, úgy, hogy két kézzel mellkason lökte az édesapját, majd ezt követően a felek megpofozták egymást. Emiatt az édesapa ismét szidalmazta a fiát és a feleségét, szitokszavakkal illette őket.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Hívták a mentőket

Ekkor az anya dühében felkapott egy kést a mosogató mellől, mellyel egy alkalommal, nagy erővel hátba szúrta a férjét. A cselekményt követően az anya megijedt, a kést eldobta, a fia pedig értesítette a mentőket. A férfi a szúrás következtében nyolc napon túl gyógyuló, életveszélyes sérülést szenvedett – írja a Frissmédia.

Nem akart beszélni az anya

A vádlott beismerte a tettét, azonban a bíróságon nem akart beszélni a történtekről. Ügyvédje felhívta a figyelmet védence és gyermekei életét hosszú évekre visszamenőleg megkeserítette a sértett alkoholizálása. Leszögezte, hogy a védence tette nem megoldás, de a bíróságnak a büntetés kiszabásakor figyelembe kell venni az előzményeket is.

Nem indokolt

A támadás alapesetben 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, ennek ellenére az ügyész még a törvényi minimumot sem látta indokoltnak a nő megbüntetésére, sőt börtönbüntetés végrehajtást sem kérte.

Nem találkoznak

A nő tettéért egy év hat hónap végrehajtásban, három évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Emellett elrendelte a nő pártfogói felügyeletét is. Az eset jogerős. A nő egyébként jelenleg is a férjével egy házban, de elszeparáltan él. Elmondása szerint az eset óta nem történt atrocitás egyik fél részéről sem.

Másik eset

Ahogy írtunk róla, emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt állítja bíróság elé a Pest Vármegyei Főügyészség azt a kiskunlacházi férfit, aki két évvel ezelőtt eszméletlenre verte élettársát, majd hagyta kihálni a fűtetlen szoba hideg  padlóján. Az asszony pár nap múlva a bántalmazás és a kihűlés miatt meghalt.

Szegényesen éltek

A pár szegényes körülmények között élt Kiskunlacházán. Ennek köszönhetően csak éjszakánként fűtötték télen a hálószobát. A házuk falai így nem tudtak átmelegedni, így azokat több helyen is feketepenész borította.

Együtt ittak

A férfi és a párja is rendszeresen italozott, melynek során többször is veszekedtek egymással. A férfi többször is bántalmazta ilyenkor a nőt. Arra is volt példa, hogy hajánál fogva vonszolta vissza a házba, hogy ne tudjon elmenni hazulról.

Megverte a nőt

A tragédia napján az élettársak ismét a lakhelyükön italoztak, a férfi pedig megint elverte a nőt. Többször is arcon, illetve fejen ütötte ököllel, amelynek következtében a mezítelen nő eszméletlenül terült el a hűvös szoba padlóján. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció