Budapesten temették el a tarpai háziorvost és családját. A házaspár és két fiúk a múlt héten halt meg budapesti lakásukban. A tragédia szén-monoxid mérgezés miatt történt. A holttesteket csak több nap múlva találták meg, miután az orvos munkaadója a rendőrséggel köröztette a férfit, mert nem tudták elérni.

Meghalt egy család

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, egy egész család halt meg szén-monoxid mérgezésben múlt héten Budapesten, a Jókai utcában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Tarpán volt háziorvos

Később kiderült, hogy az áldozat a tarpai háziorvos, felesége és két gyermeke. Egy 5 és egy 7 éves kisfiú. Még a család kiskutyája is elpusztult.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Köröztették a háziorvost

Az orvos több napja nem ment be dolgozni, munkáltatója és betegei nem tudták elérni. Emiatt már a rendőrséggel is köröztették.

Bontották az ajtót

„Jött a szirénázó mentő, ami nem nagy dolog. De itt nagyon sokan voltak. Elkezdte bontani, akkor már tudtuk, hogy itt nagyon nagy baj lesz” – mondta a Tényeknek a tragédia után az egyik szomszéd.

Napok óta halottak lehettek

A tűzoltók az anya és a két gyerek holttestét a kanapén találták meg, az apa pedig a fürdőszobában feküdt. Napok óta halottak lehettek.

Nem működött a szén-monoxid jelző

Szén-monoxid mérgezést kaptak a vízmelegítő és a légkondicionáló közös használata miatt. Pedig szán-monoxid jelző is volt a lakásban, de az nem működött.

Közös sírba temették őket

Hétfőn Budapesten, az Új Köztemetőben helyezték végső nyugalomra. Az egész családot közös sírba temették. Több rokon rosszul lett a temetésen. A gyerekek játékai és a plüssöket is a sírba helyezték.

Gyászolják a háziorvosukat

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tarpán szinte mindenki rajongásig szerette a kedves, felkészült és segítőkész orvost. A szörnyű tragédiát követően a faluban gyakorlatilag megállt az élet. Mai napig nincs ember a településen, aki ne gyászolná a doktor. A helyiek elmondása alapján ő ugyanis sokkal több volt számukra, mint egy orvos.

Több volt, mint orvos

„Nekünk ő nem csak az orvosunk, hanem ha kellett a legjobb barátunk, a jótevőnk volt. Nyugodtan állíthatom, hogy ilyen ember nincs még egy, mint ő volt. Az a kedvesség, türelem és empátia, amibe belőle áradt pótolhatatlan. Mindig alaposan megvizsgált, aztán arra is vette a fáradtságot, hogy a lelkemmel, a gondjaimmal törődjön. A járvány alatt is kitett magáért, amikor nem lehetett a rendelőbe menni, telefonon segített mindenben, nem hagyta a betegeit egyetlen percre sem magára” – mondta a tragédia után egyik betege.

Nem csak itthon gyászolják

A doktor nem csak itthon, de hazájában is gyászolják. Szíriában élő unokaöccse a közösségi oldalon búcsúzott tőle, a fiatalember reményét fejezi ki, hogy nagybátyja és családja a paradicsomba kerül. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: megemlékezés a tarpai Egészségház előtt – Forrás: Facebook