Felháborító betörési hullám van a főváros 3. kerületében, a besurranó tolvajok egyre arcátlanabb módon fosztják ki a házakat. Az ott lakók szeretnének összefogni, és együtt vigyázni az értékeikre.

Beosont a telekre

Teljesen kifosztottak a napokban Budapesten egy harmadik kerületi építkezést. A tulajdonos elmondása szerint a Kincses utcában egy férfi feltörte a lakatot, majd beosont a telekre. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kipakolt, majd visszatért

A férfi teljes nyugalomban, körülbelül 10 perc alatt összepakolt, amit csak tudott, majd elhagyta a helyszínt. Azonban a legmegdöbbentőbb dolog ezután történt: öt óra negyven perckor újra visszatért és folytatta a telek kipakolását. 

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Még a purhabnak is lába kelt

A tulajdonos szerint a hívatlan vendég mindent magéval vitt, amit talált. Munkagépeket, szerszámokat, de még a hosszabbítókat is. A legnevetségesebb dolog az egészben, hogy még a purhabnak is lába kelt.

Nem hagyják annyiban

„Hajnali ötkor besurrant egy tolvaj a telekre, aki aztán közel egymillió forintos kárt okozott” – mesélte a Metropolnak Botond, aki nem akarja ennyiben hagyni a dolgot, ha kell, akkor közösségi összefogás keretében fogja megtalálni az elkövetőt.

Nem számított a biztonsági kamerára

A betörő azonban nem volt olyan szerencsés, mint gondolta. A biztonsági kamera rögzítette a mozgását, így mind a ruházata, mind testi adottságai könnyen kivehetők.

Íme, a személyleírása

A férfi a betöréskor fekete ruházatot, kapucnit és sapkát viselt. Körülbelül 180 centiméter magas, atletikus testalkatú és a mozgásából ítélve 20–40 év között lehet. Feltételezhetően egy szürke autója van, amivel a betöréskor a Toldi utcában parkolt.

Megszaporodtak a betörések

A Kincses utca és a Toldi utca környékéről többen is jelezték, hogy betörtek hozzájuk az utóbbi hetekben. Egy Facebook-csoportban már el is kezdték gyűjteni a hasonló eseteket és azt kérték, hogy mindenki figyeljen, ha gyanús alakokat látna a környéken. 

Még a kolbászt sem hagyják ott

„Kisebb, de értékes tárgyakat visznek. Motorossisak, -ruha, -cipő, szerszámok, de a gyerekjátékot és könyvet, szalámit, kolbászt se hagyják ott” – írta egy hölgy a posztban, amiben felhívta a figyelmet az esetre.

Érdekes statisztika

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról a közelmúltban, hogy a legfrissebb, 2020-as összesített adatok szerint a fővárosban abban az évben több mint 1200 lakásbetörés történt, míg országosan majdnem 7000 ilyen bűncselekményt regisztráltak a hatóságok. Az összeállítás szerint a 13. kerület áll az élen – vagyis lényegében pár sarokra, a rendőrszékháztól a legaktívabbak a tolvajok. A Béke utca és a Reitter Ferenc utca közti részen tavaly augusztus óta nyolc lakásba hatoltak be.

Van még veszélyeztetett környék

A város másik neuralgikus része a Gellérthegy környéke, ahol négy házba hatoltak be tolvajok a térkép szerint tavaly augusztus óta. Szintén kritikusnak számít a Keleti pályaudvar és tágabb környezete, ahol ebben az időszakban szintén ugyanennyi betörést jeleztek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció