Nem kevés magyar sztárral esett már meg, hogy hackertámadás áldozata lett és feltörték a Facebook vagy Instagram oldalát. Ez azért kínos, mert a celebek rengeteg időt, energiát és pénzt fektetnek abba, hogy sok követőjük legyen. Az orosz és török támadók viszont sok pénzt kereshetnek egy sikeres lopással, hiszen a sok követővel rendelkező oldalakat jó pénzért lehet továbbadni a feketepiacon.

Eltűnt minden

Tápai Szabina a sportkarrierje befejeztével egy másik karrierbe kezdett és az egyik legnépszerűbb hazai influenszer lett. A korábbi kézilabdázónak 2018-ban törték fel az Instagram-oldalát, ahonnan egyik pillanatról a másikra eltűnt minden bejegyzése és minden fotója. Ráadásul ezzel azt a több mint 100 ezer követőt is elveszítette, akiket több év alatt gyűjtött össze.  A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Szomorú hír

Szabina ezt a bejegyzést írta ki az eset után: “Egy nagyon szomorú hírt szeretnék most megosztani veletek, a mai napon, olyan déltájt, sajnos valaki feltörte az Instagramomat, és az összes már meglévő fotómat, videómat, illetve az egész profilomat törölte. Úgyhogy most arra szeretnék kérni mindenkit, akik a Facebookon követnek, és továbbra is szeretnék, hogy az oldalamat lássák, újra kezdjék el bekövetni most ezt a jelenlegi profilt, és megpróbálom újra felépíteni olyan szépre és tartalmasra, amilyen eddig volt.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Pár nappal később

Tápai Szabina esete után pár nappal Kiss Ramónával is megtörtént ugyanez a szituáció. A TV2 jelenlegi műsorvezetője akkor 2018-ban több mint 160 ezer követőt veszített el. Ramóna éppen posztolni szeretett volna, de többszöri próbálkozás ellenére is kidobta a rendszer és akkor már tudta, hogy nagy a baj, gyorsan tudatosult benne, hogy feltörték a fiókját és mindent letöröltek róla.

Instamaffia

Minden módszer arra utalt, hogy a műsörvezető az instamaffia áldozatává vált, akik sok követővel rendelkező oldalakat lopnak el, hogy aztán jó pénzért eladják őket. Az is kiderült, hogy egy orosz cég állt az ügy hátterében, akik a sok követő miatt csaptak le rá. Ramit egyébként nem viselte meg annyira a dolog, gyorsan indított is egy új Instagram-oldalt.

Rosszul érintette a dolog

Steiner Kristófot viszont nagyon is megviselte, amikor 2017 karácsonyán feltörték az oldalát. Azt mondta, hogy ez rosszabbul érintette, mintha valamelyik vagyontárgyát lopták volna el, mert többéves munkája veszett el azzal, hogy egy éjszaka alatt rengeteg követőt elveszített. “Ezen a szépséges karácsony reggelen arra ébredtem, hogy kiraboltak. Hogyan veszítsünk el 10 000 Instagram-követőt egyetlen éjszaka alatt? Természetesen egy ügyes hacker segítségével. – írta a Facebook-oldalán Kristóf.

Megtámadták az oldalát

Természetesen Kulcsár Edina oldalát is kiszúrta valaki magának, aki már akkor is majdnem 300 ezer követővel rendelkezett. A modell azonban már korábban is nagyon odafigyelt az oldalainak a védelmére, így hiába próbálkoztak a hackerek nem sikerült átjárniuk Edina eszén, akinek azóta már több mint 600 ezer követője van Instragramon.

Átlátta a helyzetet

Edina nyilatkozott is az eset után, ahol elmondta, pontosan tudja hogyan támadták meg a fiókját: “Pár hete kaptam egy e-mailt, amiben valaki az Instagram adminisztrátorának adta ki magát és azt kérte, hogy biztonsági okokból adjam meg a jelszavamat. Rögtön átláttam a szitán és nem reagáltam az üzenetre, emellett pedig a fiókom védelmét is megerősítettem” – mondta akkor Edina.

A legfrissebb eset

Radics Gigitől 2021 januárjában lopták el a fiókját, így az előző esetekhez hasonlóan ő is több százezer követőt vesztett el pillanatok alatt. Gigit megviselte a dolog, mert nagyon fontos volt neki az oldala, ahol több pótolhatatlan fotója és bejegyzése is volt. Az énekesnő egyből figyelmeztette is a rajongóit, hogy bármilyen poszt kikerül, azt nem ő tette közzé.

Török hackerek

Kiderült, hogy török hackerek álltak a történtek mögött, akik eleinte csak írogattak Giginek, majd úgy adták elő mintha az Instagram nevében üzennének, de másnap már nem tudott belépni a profiljába. Gigi ezután létrehozott egy új oldalt, de egyenlőre még közel nem sikerült elérnie azt a követésszámot, mint ami előtte volt.  A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Radics Gigi – Forrás: Facebook/Radics Gigi