Hétfőről keddre virradó éjszaka két ember is tűzben vesztette életét. Hétfőn este háromnegyed 11-kor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint kigyulladt egy épület a Veszprém megyei Dudaron, a Kiss Imre utcában.

Egy ikerház gyulladt ki

Egy ikerház nyolcvan négyzetméteres lakása alatti pincében keletkezett a tűz. Az esethez négy tűzoltó vonult egy járművel. A tűzoltók kiérkezésekor a negyven négyzetméteres, lakásként berendezett pince egyik húsz négyzetméteres szobájában lévő mikrohullámú sütő, annak szekrénye, a benne lévő ruhák és elektromos vezetékek égtek három négyzetméteren. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egy ember meghalt

A pincében kialakított lakrészben egy idős ember lakott, akit a tűzoltók kiérkezése előtt egy rokona próbált kimenteni. A tűzoltók a lakrész bejáratánál találtak rá, az életét azonban már nem tudták megmenteni. A halálát füstmérgezés okozhatta.  

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Budapesten is tűz volt

Kedd hajnalban fél három körül érkezett a jelzés, amely szerint Budapest tizenötödik kerületében kigyulladt egy ház melléképülete. A Damjanich János utcai házhoz két járművel tíz tűzoltó vonult.

50 négyzetméteren pusztított a tűz

A száz négyzetméteres, életvitelszerűen lakott melléképületben körülbelül ötven négyzetméteren pusztított a tűz, a szőnyeg és különféle bútorok égtek. A tűzoltók az oltási munkálatok közben a kályha mellett találták meg a ház lakójának holttestét.

Gyors beavakozás

A gyors beavatkozásnak köszönhetően a melléképülettel egybeépített főépületre nem terjedt át a tűz. A katasztrófavédelem mindkét tűz keletkezési körülményeit vizsgálja.

Hétvégén is tűz volt a fővárosban

Itt a Kékvillogó oldalán is megírtuk, hogy közveszélyokozás miatt indított eljárást a 18. kerületi Áchim András utcában szombat délelőtt történt háztűz ügyében a helyi rendőrkapitányság.

Egy ember megsérült

A rendőrség tájékoztatása szerint a tűzben egy ember megsérült. A forróság következtében pedig egy gázpalack is felrobbant az épületben. 

Fotó a helyszínről:

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A tetőszerkezet lángolt

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján azt írta, hogy a tüzet eloltották. A közlemény szerint a lángok egy száz négyzetméteres családi ház tetőszerkezetét, valamint a házzal egybeépített melléképület tetejét érintették.

Helyszíni felvétel:

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A ház egyik lakója okozta

A tűzoltók az épületből két gázpalackot hoztak ki, amelyeket hőhatás ért. Az MTI információja szerint a tüzet a ház egyik lakója okozta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fotó a helyszínről:

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels