A nyaklánc után a rácsot markolja az ékszertolvaj, akit a 9. Kerületi Rendőrkapitányság rendőrei felismertek és napokon belül elfogtak.

Megtetszett neki a lánc

Egy ferencvárosi zálogházba tévedt be 2021. augusztus 7-én az a férfi, akinek megtetszett egy aranynyaklánc, ezért elterelte az eladó figyelmét és az ékszert ellopta.

Hamar elfogták

A 9. Kerületi Rendőrkapitányság rendőrei elemezték a zálogházi felvételeket, adatgyűjtést végeztek, majd azonosították a 61 éves S. Jánost, akit napokon belül elfogtak.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Videón a lopás:

Kihallgatták

A feltételezett tolvajt kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt kihallgatták, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Dunaharasztiban besurranó tolvajok vittek mindent

Ahogyan azt a Kékvillogó is megírta Dunaharasztiban a kert hátsó részében dolgozott az idős házaspár, amikor három besurranó tolvaj kinézte őket az utcáról. Látták, hogy otthon vannak és amikor nem figyeltek, besurranhatnak a házba. A hölgy másnap vette észre, hogy meglopták őket.

Eszükbe sem jutott, hogy kirabolhatják őket

Egy szép napsütéses szerdai napon a nagymama és a nagypapa a kertben dolgoztak. Kötözték a paradicsomot, gazolták a zöldborsót, fel sem vetődött bennük, hogy Dunaharasztiban a Mindszenty József utcában észrevétlenül kirabolják őket.

Kinézték őket

Amíg ők a kertben foglalatoskodtak három pofátlan besurranó tolvaj kinézte őket az utcáról. Látták, hogy otthon vannak, ezért feltételezték, hogy nyitva van a ház ajtaja. Jól gondolták, hiszen kevesen zárják kulcsra az ajtókat akkor, amikor a saját udvarukban vannak.

Besurrantak a házba

A három férfi átugrott a kerítésen és óvatosan, leskelődve beosont a házba. Észrevétlenül átkutatták az idős házaspár otthonát, gyorsan megtalálták a dugipénzt és leléptek. Nem gondolták, hogy a besurranásról videó készült.

Semmit sem vettek észre

Az idős házaspár a bűncselekmény napján semmi gyanúsat sem vett észre, hiszen a három férfi óvatosan kutatta át a házat, nem hagytak maguk után rendetlenséget.

Másnap derült ki a lopás

A nagymama másnap szeretett volna kivenni pénzt arról a helyről, ahová eldugta és megdöbbenve látta, hogy egy fillér sincs a dugi helyen, minden pénzüket ellopták. Eszükbe jutott, hogy egy videókamera figyeli a bejáratot, visszatekerték a videót és megdöbbentek.

Felvett őket a biztonsági kamera

Elképedve látták, hogy három férfi, kihasználva az ő gyanútlanságukat, észrevétlenül besettenkedett az otthonukba és ellopta a pénzüket. Az idős házaspár ezt követően fordult a rendőrséghez és a BudaPestkörnyéke.hu hírportál szerkesztőségéhez.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: police.hu videorészlet