A budapesti nyomozók őrizetbe vettek két férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy nagyüzemben hamisították a BKK bérleteket, több tízmillió forintos kárt okozva.

Jó minőségű hamisítványok

A Budapesti Közlekedési Központ 2021 márciusában ismeretlen tettes ellen tett feljelentése alapján indított nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság, miután hamis tömegközlekedési bérletek bukkantak fel a fővárosban. A rendkívül jó minőségű hamisítványokat eredeti hőpapírra nyomtatták. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Azonosították őket

A BRFK nyomozói a BKK-val együttműködve azonosították a két feltételezett elkövetőt, akiket augusztus 23-án Budapesten, illetve Pomázon fogtak el a rendőrök.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Mindent lefoglaltak

A nyomozók többszáz hamis bérletet, a bűncselekményhez használt eszközöket, anyagokat, valamint több mint egymillió forintot foglaltak le.

Több tucat hamis bérlet:

Így csinálták

Az eljárás megállapításai szerint az elkövetők többezer olcsóbb jegy-, illetve bérletszelvényt vásároltak, amikről vegyi eljárással eltávolították az eredeti festéket, majd megrendelőik adataival nyomtatták újra a drágább bérleteket.

FRISS!

Garanciát is vállaltak

Az eladók garanciát is vállaltak: ha a vevők lebuknak, visszakapják pénzüket és kifizetik helyettük a bírságot.

Csalás bűntette

A 47 éves K. Zsoltot és a 44 éves K. Krisztiánt a BRFK Vagyonvédelmi Osztályának nyomozói nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Őrizetbe vették őket

A két férfit őrizetbe vették, letartóztatásukat a bíróság augusztus 25-én elrendelte. A Budapesti Rendőr-főkapitányság folytatja az eljárást, melynek során a gyanúsítottak köre tovább bővülhet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: police.hu