Még a hivatalos vizsgálatnak sem sikerült egyelőre kiderítenie, mitől csaptak fel a lángok. Noha mindenük odalett, szerencsére senkinek sem lett baja.

Sokkoló látvány

„Arra értünk haza, hogy lángokban áll az otthonunk! Láttuk, ahogyan ég az egész ház!” – idézte fel a drámai perceket az a családanya, akinek otthona csütörtökön vált a lángok martalékává a Bács-Kiskun vármegyei Pusztamérgesen. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Mindent elzártak

Nagy Adrienn férjével Gyetvai Mátéval, valamint gyermekeikkel, a négyéves Laurával és az egyéves Olivérrel értek épp haza. A tűzoltóknak elmondták, hogy korábban begyújtottak a kazánba, majd megvárták, hogy kicsit melegebb legyen, majd mindent elzártak.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem tudni, mi okozta a tüzet

Mindezt azért, nehogy egy parázs vagy egy szikra is kijuthasson. Adrienn azt mondta, a tűzoltók sem gondolják, hogy onnan terjedtek el a lángok, mert erre semmiféle jelet nem láttak. Minden rendesen működött. Egyelőre a tűzoltók sem tudják, hogy mi okozhatta ezt a nagy kárt – tette hozzá.

Elképesztő lélekjelenlét

Azonban annyi lélekjelenlétük volt, hogy gyorsan leszerelték a gázpalackokat, s kifutottak vele az udvarra, nehogy felrobbanjon a ház, ha odáig elérnek véletlenül a lángok. Az anya örül, hogy senki sem sérült meg, azonban mindenük odalett.

Rettentő nehéz helyzetbe kerültek

„Az anyagi helyzetünk annyira nem jó, hogy rendbe tudjuk hozni a leégett házunkat. Főként építőanyagokra lenne szükségünk, a tetőszerkezethez és a tetőhöz, például cserepekre” – magyarázta. Ráadásul hat hónapos csecsemőjével kismama, férjét pedig nem hívják be mindig dolgozni.

Kis helyen zsúfolódtak össze

A Gyetvai család (az édesapa, Gyetvai Máté és testvére Gyetvai Norbert) tulajdonában lévő épület teljesen lakhatatlanná vált. Így most Gyetvai Máté és felesége Nagy Adrienn, valamint két kisgyermekük egy alig 20 négyzetméteres, egyszobás lakóépületben élik mindennapjaikat.

Teljesen tanácstalanok

Ezt a helyet a polgármester biztosította számukra. „Egyelőre nem tudjuk, hogyan tovább. Semmi kilátásunk nincs. Három hónap múlva szülök, még egy kisbabával többen leszünk. Így nem tudunk sokáig itt maradni, ahol most vagyunk. Egyelőre nem tudjuk azt sem, hogy hova mehetnénk” – mondta el a Metropolnak Adrienn.

Így tudsz segíteni

Ha szívesen segítenél, az édesapa testvérének, Gyetvai Norbertnek a számlaszámára 57600053-10003080, illetve az édesanya Nagy Adrienn számlaszámára 11773339-01783193 tudsz utalni. A családnak mindene odalett, így a nulláról kell kezdeni életüket. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A ház romjai

Döbbenetes látvány

(Cikkükben használt képeink a Facebookról származnak.