A Kecskeméti Járási Ügyészség eltiltás hatálya alatti járművezetés és közúti baleset gondatlan okozása miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a sofőrt, aki a járművezetéstől eltiltása ellenére autóba ült és elgázolt egy gyalogost.

Eltiltották a vezetéstől

A vád szerint a kecskeméti férfit 2022 decemberében a rendőrség közúti közlekedési szabálysértés miatt 3 hónapra eltiltotta a járművezetéstől. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotó a helyszínről:

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Mégis autóba ült, el is gázolt egy gyalogost

A férfi ennek ellenére 2023. február 9-én, kora délután autóba ült és Kecskemét belvárosában közlekedett. Egy útkereszteződésben azonban balra kanyarodás közben nem adott elsőbbséget az úttesten átkelő gyalogosnak és elütötte. A baleset következtében a gyalogos súlyosan megsérült, a lábszára és orra eltört, valamint további zúzódásokat szenvedett.

Helyszíni felvétel:

Gyorsított eljárás

Az ügyészség a helyszínen tetten ért férfit eltiltás hatálya alatti járművezetés, valamint közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt gyorsított eljárásban tegnap bíróság elé állította.

60 nap

A Kecskeméti Járásbíróság a férfi bűnösségét a váddal egyezően megállapította és ezért vele szemben 60 nap elzárást szabott ki. Az ítélet nem jogerős.

Tragédia Hódmezővásárhelyen

Amint azt a Kékvillogó is megírta egy gyalogos életét vesztette, amikor elütötte egy személyautó Hódmezővásárhely mellett, a 2×2 sávos főúton, az eset március végén történt.

Át akart kelni az úton

Mint megírtuk a tragikus baleset Csongrád-Csanád vármegyében történt, amikor is Szeged felé haladt egy autó, amikor neki jobbról, a mellékútról egy gyalogos akart átmenni az úton. Ez azonban sajnos nem sikerült, a férfit elütötte a gépjármű. 

Nem tudták megmenteni  

A gyalogos férfi az ütközéstől az úttestre zuhant és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét már a kiérkező mentők sem tudták megmenteni.

Nagyon összetört az autó

A gépkocsiban egyedül ülő sofőr nem sérült meg, autója nagyon összetört – írta meg a szeged365.hu.

Nem viselt láthatósági mellényt

A 60 év körüli gyalogos férfi nem viselt láthatósági mellényt, és a sötétben akart átmenni az úton, amikor a kocsi elütötte. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép és belső fotók: Helyszíni képek – Forrás: Ügyészség