A Budapesti 14. és 16. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 33 éves portugál férfival szemben, aki 2021 júniusában, a Puskás Aréna stadionban megrendezett labdarúgó-mérkőzésen, a portugálok gólja után beugrott a pálya nézőktől elzárt területére, és futni kezdett a portugál játékosok felé.

Nézőként érkezett

A vádirat szerint a férfi 2021. június 15-én a 14. kerület, Puskás Aréna stadionban nézőként vett részt a labdarúgó Európa-bajnokság keretében megrendezett Magyarország – Portugália futballmérkőzésen. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Beugrott

A vádlott az egyik szurkolói szektor első sorában tartózkodott, amikor a mérkőzés második félidejében – a portugál csapat gólja után – felállt a lelátót a pályától elválasztó kordon tetejére, majd beugrott a pálya nézőktől elzárt területére.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A portugál játékosok felé futott

A férfi ezután a pályán tartózkodó portugál játékosok felé futott, azonban a stadion biztonsági szolgálatának munkatársai őt ebben megakadályozták és a pályáról kivezették.

Rendbontás vétsége

A Budapesti 14. és 16. Kerületi Ügyészség a külföldi férfit sportrendezvényen elkövetett rendbontás vétségével vádolja. A kerületi ügyészség arra tett indítványt a vádiratban, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével hozzon érdemi döntést, a férfival szemben büntetővégzéssel pénzbüntetést szabjon ki, továbbá határozott időre tiltsa el az Európai Labdarúgó-szövetség által rendezett sportrendezvények látogatásától.

A felvételen a rendbontás látható:

Nem ez volt az egyetlen balhé

Azon a meccsen egyébként nem ez volt az egyetlen balhé. Itt, a Kékvillogó oldalán is beszámoltunk arról a 48 éves férfiról, aki a meccs kezdete előtt, a lelátón szóváltásba keveredett egy másik férfival. A férfi ököllel kis- és közepes erővel, többször megütötte a másik férfi arcát. 

Suttyó verekedő

A megvert férfi társaságában tartózkodó személyek fellépése miatt a suttyó verekedő felhagyott cselekményével, a sértett könnyű sérüléseket szenvedett.

Erőszakos magatartás

A zuglói nyomozók a kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartás miatt gyanúsítottként hallgatták ki a férfit nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt, adtuk hírül akkor.

Erről is készült videó:

Fegyelmezetlen magyar szurkolók

Az UEFA egyébként akkor az Európa-bajnokság minden magyar meccse után bejelentette, hogy vizsgálja a magyar csapat szurkolóinak a viselkedését. Végül közölték, hogy a magyar szurkolók diszkriminatív megnyilvánulása miatt három zárt kapus mérkőzésre büntette a magyar szövetséget. Kettőt le is kell tölteni, a harmadikat két évre felfüggesztették. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: ügyészség videorészlet