Egy nőnek öltözött férfi és társa idős emberek lakásából lopott, a rendőrség a napokban fogta el az érdekes párost.

Női ruhában és parókában

A sértett megtévesztése céljából női ruhát és parókát viselő férfi és egy nő még januárban, egy fővárosi, 2. kerületi utcán leszólított egy idős asszonyt, és egy közös ismerősre hivatkozva felkéredzkedtek a lakására. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elterelte az asszony figyelmét  

Az ingatlanban egyikőjük elterelte a 80 éves sértett figyelmét, amíg cinkosa összeszedte az értékeket.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Mindent vittek

A hívatlan látogatók pénzt, külföldi valutát és ékszereket vittek el több mint egy millió forint értékben.

Másodszor is loptak

​A páros ezután március 3-án hasonló módszerrel jutott be egy idős ember lakásába, szintén a 2. kerületben. Egyikőjük szóval tartotta a 85 éves férfit, amíg társa átkutatta a lakást és ellopott 450 ezer forintot.

Három napon belül elfogták őket

A lopásokkal gyanúsítható 23 éves R. Jánost és a 38 éves K. Erikát a BRFK 2. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói azonosították, és három napon belül – 2023. március 6-án elfogták.

Őrizetben

A fővárosi rendőrök a nőnek öltözött férfit és társát előállították, majd egyrendbeli lopás bűntett és egyrendbeli lopás vétség miatt kihallgatták őket. Mindkettőjüket őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Milliós kárt okozott

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy a Kalocsai Rendőrkapitányság nyomozói elfogtak és őrizetbe vettek egy 19 éves férfit, aki a lopásával milliós nagyságrendű rongálási kárt okozott. Egy miskei lakos telefonált a rendőségre novemberben, ugyanis a szomszéd ingatlanból víz csordogálását hallotta. A bejelentő arról is beszámolt, hogy egy német férfi tulajdona az említett ház, ami jelenleg felújítás alatt áll és lakatlan. 

Nem építési hiba, bűncselekmény

A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy nem építési hiba, hanem bűncselekmény történt. Hamar biztossá vált, hogy betörő járt a házban, ugyanis az egyik gipszkarton falon egy hatalmas lyuk tátongott és egy ajtót is kibontott az ismeretlen elkövető.

Csaptelepet és világítást vitt el

Mindezt azért tette, hogy ellopjon a házból három csaptelepet, valamint két LED világítást – adta hírül a police.hu oldalon a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

Kis lopás, nagy kár

A történet azonban nem ért itt véget: a csapok eltávolítása miatt a vezetékekből folyni kezdett a víz, ami eláztatta az egész ingatlant és az szerkezetileg is megrokkant. Így a lopással a mindössze 12 ezer forintos lopással milliós kárt okozott a tolvaj. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció