A városnéző busz egyik utasa töréses sérüléseket szenvedett, miután kizuhant a járműből. A vétkes sofőr eleinte arra hivatkozott, hogy beragadt a gázpedál, azonban később elismerte felelősségét.

Ez volt a sorrend

A balesetben érintett járművek közül mindegyik a Lánchíd felé haladt. Leghátul közlekedett egy ismert nemzetközi futárcég furgonja, előtte egy elektromos kisbusz. A sorban egy taxi következett, legelől pedig egy városnéző busz volt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kevés is elég volt, hogy baj legyen

A csomagszállító cég furgonjában a sofőr mellett utazott a gyereke is, állítólag egy pillanatra rá figyelt. Ekkor rohant bele a hátsó, forgalmi ok miatt lassító kisbuszba. A kisbusz a taxi hátsó lökhárítójának koccant, majd áttért a szembejövő oldalra.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Lehetett volna súlyosabb is

Szerencsére szemből nem érkezett másik jármű, így nem történt frontális ütközés. majd megelőzte a taxit,a szintén megálló másik városnéző kisbuszt, de közben vagy megcsúszott, vagy a sofőr visszarántotta a kormányt. Így keresztben a másik kisbusz elé csúszott, amely így az oldalának koccant.

Egy turista kizuhant a járműből

A hátsó kisbusz fedélzetén három külföldi turista ült, a Várból mentek volna vissza. Elvileg mindannyian be voltak kötve, mert addig el sem indulhat a busz, ám nem megerősített információink szerint egy nő kizuhant a járműből. Ő töréses sérülést szenvedett, két utastársa pedig könnyebben sérült.

Nem lehetett bekötve az öve

Azonban könnyen elképzelhető, hogy a csonttörést szenvedett nő menet közben kicsatolta az övét, s mivel a nagy erejű ütközés hatására több üléssor kiszakadt a helyéből, ezért esett ki a buszból. A többi járműben utazók sérülések nélkül megúszták a többes karambolt.

A tömegközlekedésbe is bekavart a baleset

A futár először a beragadt gázpedálra hivatkozott, de később elismerte, hogy figyelmetlen volt. A baleset miatt az Alagút több órára lezárták. Ezen idő alatt a 16-os és a 216-os autóbusz terelve közlekedett a Deák Ferenc tér felé, nem érintette a Krisztina tér és a Clark Ádám tér megállót, illetve a 105-ös és a 178-as autóbusz szintén terelt útvonalon járt, a pesti végállomások felé nem érintette a Clark Ádám tér megállót. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A helyszínelés pillanatai

Se ki, se be

A baleset látképe

Ez pedig a balesettel érintett kisbusz a város egy másik pontján

(Fotó forrása: BudaPestkörnyeke.hu/GK).