Elképesztő balesetet szenvedett egy pátyi család, amikor vásárolni indult. Mint kiderült, egy csatornafedél okozott kis híján tragédiát. A Citroën Jumper hátsó tengelye megakadt, amitől az árokba csapódott és az oldalára borult. A helyiek azonnal a segítségükre siettek, kiemelték őket az autóból és mentőt hívtak hozzájuk.

Beszakadt a csatornafedél

A BudaPestkörnyéke.hu is beszámolt a Pátyon élő Berecz Tamás családjának elképesztő balesetéről. Egy Citroën Jumper zárt furgon haladt Páty főútján, a Rákóczi utcán, a Széchenyi tér felől az Árpád utca felé. A frissen felújított úttesten ráhajtott egy csatornafedélre, amely azonban beszakadt a Citroën alatt, ennek következtében a furgon hátsó tengelye megakadt, amitől a Citroën a jobb oldali árokba csapódott és a bal oldalára borult. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Háromtagú család a Jumperben

A Jumperben egy háromtagú család ült, az apa vezetett, mellette a felesége és a kisfiúk utazott. Mindhárman használták a biztonsági övüket, így személyi sérülés szerencsére nem történt a baleset során.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Látszott, hogy valami nincs rendben

„Éppen vásárolni igyekeztünk, így a feleségemmel és a kisfiammal, Benikével beszálltunk a teherautónkba. A kisfiukat középre ültették az ülésmagasítóra, és ahogy kell, be is kötöttük. Mi is beszálltunk és becsatoltuk a biztonsági övet, majd elindultunk. A Rákóczi utcán járhattunk, amikor az úton feltűnt egy csatornafedél. Lehetett rajta látni, hogy valami nincs rendben, mintha egy bot lett volna rajta vagy valami hasonló, így inkább a biztonság kedvéért nem hajtottam rá” – elevenítette fel a történetet a családfő.

Mintha robbantottak volna

 „A következő pillanatban olyan volt, mintha robbantottak volna a kocsi alatt. Legalább egy méter magasba feldobta az autót a csatornafedél, majd felborított minket egyenesen bele a vízelvezető árokba. Az volt a szerencse, hogy lassan mentünk” – mondta az apa.

Megható segítségnyújtás

„A lakosok hozzánk állása nagyon megható volt. Olyan együttérzéssel, profi segítségnyújtással fordultak felénk, amire nem is számítottam. Én valószínűleg rövid időre sokkot kaphattam, mert a feleségem szólt, hogy csatoljam ki Benit, mert ki akarják emelni az autóból, de én nem válaszoltam, csak fogtam tovább a kormányt” – folytatta Tamás.

Pillanatokon belül megérkeztek

„Végül a kisfiam volt az, aki kicsatolta a biztonsági övét. Utána a feleségemet segítették ki, majd engem. Hívtak hozzánk tűzoltókat és mentőket is, akik pillanatokon belül ott is voltak az utcán – mondta a férfi a Metropolnak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Helyszíni felvétel

Helyszíni felvétel

Kiemelt kép: a nem mindennapi baleset helyszíne. Fotók: BudaPestkörnyéke.hu/GK