Érdekes, szinte krimibe illő védekezéssel állt elő az a nyugdíjas jogász asszony, akit százmilliós csalással vádol a Budakörnyéki Járásbíróság. A nő azt állítja, napjainkban is napi rendszerességgel követik, telefonon is zaklatják, korábban pedig egy bérgyilkost is rá akartak küldeni. Feljelentést nem tett, mert fél.

Zavaros pénzügyek

Dr. L. Á.-né csoportvezető bíróként dolgozott, amikor 2017-ben zavaros pénzügyekbe keveredett. Azt állítja, az általa kölcsönkért pénzekhez nincs köze, azt vagy a családtagjainak kérte, vagy egy ingatlanüzlet befektetéseit álcázták kölcsönökkel. Azt elismerte, hogy még bíróként dolgozva, a nyugdíjazása előtt szabálytalanul megbízási szerződést kapott egy ingatlanbefektetéssel foglalkozó jogi irodától. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Építette a karrierjét

A megbízók nagyobb vállalkozások magyarországi letelepedését, befektetéseit intézték, szakmai segítséget kértek tőle, ő pedig arra gondolt, hogy ha befejezi a bírói pályát, ebben az ügyvédi irodában dolgozik majd ügyvédként.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Tagadja, hogy pénzt csalt ki

Az asszony tagadja, hogy százmilliós nagyságrendben csalt volna ki pénzt az ügyfelektől, védekezése szerint a vádban szereplő, szerinte színlelt kölcsönszerződések valóságban nem is kölcsönről szóltak, hanem ingatlanbefektetésre adtak át neki pénzt a nagy kockázatú, de magas hozam reményében.

Bérgyilkost küldtek rá?

A bíróság azt kérte, hogy a vádlott nevezze meg ezt a céget, de a volt bírónő szerint, ha elárulná, megölnék. Azt mondta, még bíróként dolgozott, amikor a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Fővárosi Törvényszék elnökhelyettese korábban arról tájékoztatta, hogy a rendőrségnek titkos információgyűjtés alapján tudomására jutott, hogy a megölésére bérgyilkost kért fel valaki, és ezért már 5 millió forint előleget ki is fizetett.

Nem találták meg

A rendőrök nyomozni kezdtek, de nem találták meg sem a bérgyilkost, sem a megbízót.

Visszakapta pénzét

A bíróság tanúként hallgatott ki egy budapesti vállalkozót is, akitől 40 milliót kért kölcsön az akkor még bíróként dolgozó nő hat éve. Az üzletember végül visszakapta a pénzét, a nő Homoktövis utcai lakását átíratták a nevére.

Nem fizette vissza a kölcsönöket

A vád szerint a volt bírónő 2015-ben egy ügyvédtől – valótlan ingatlanügyletekre hivatkozva – 33 millió forint kölcsönt vett fel, majd további 18 millió forintot, 2016-ban pedig 22 milliót kért, s semmit nem fizetett vissza. A vádlott emellett több embertől kért 10 millió forintos kölcsönöket, amelyeket szintén nem fizetett vissza – írta a Blikk.

Nagy a bűnlajstrom

Nyolc rendbeli üzletszerűen elkövetett, nagyobb kárt okozó csalás bűntettével, hét rendbeli üzletszerűen elkövetett, jelentős kárt okozó csalás bűntettével, négy rendbeli folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett jelentős kárt okozó csalás bűntettével, valamint egy rendbeli különösen nagy kárt okozó csalás bűntettével gyanúsítják, a kár több százmillió forint. Egy ekkora csalás büntetési tétele 10-12 évnyi szabadságvesztés. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció