A hajdúnánási rendőrök befejezték a nyomozást azzal a férfivel szemben, aki a megalapozott gyanú szerint egy machetével és egy húsvágó bárddal a kezében dühöngött Tiszagyulaházán.

December első napján kattant be a férfi

A bejelentés 2022. december 1-jén érkezett a rendőrségre arról, hogy egy férfi őrjöng Tiszagyulaháza központjában. Egyik kezében egy machete volt, a másikban pedig egy húsvágó bárdot tartott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A telefonfülkén vezette le a feszültséget

Egy telefonfülke ablakát betörte, majd egy telekommunikációs kötődobozra is többször lesújtott. Ámokfutását a kiérkező járőrök fékezték meg, elvették tőle a pengéket, majd előállították a rendőrkapitányságra.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ezzel az eszközzel csapott le a telefonfülkére

Forrás: police.hu

Beismerte tettét

Gyanúsítotti kihallgatásán beismerő vallomást tett, magyarázata az volt, hogy csak a dühét akarta levezetni valamin.

Befejezték a nyomozást

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a 42 éves férfivel szemben. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.

Machetével támadt rá a megrendelőre

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt emelt vádat a Szikszói Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki egy machetével rontott rá egy megrendelőjére, akinél korábban dolgozott. 

Hanyag munkát végzett

Az ügyészségi vádirat szerint a férfi elvállalt egy villanyszerelési munkát az egyik régi ismerősének a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei, aszalói lakásában. Ugyanakkor az előleg kifizetését követően a férfi nem a megrendelő igényeinek megfelelően végezte el a munkát.

Kérte, hogy fejezze be a munkát

2020. december 20- án a megrendelő felhívta a villanyszerelőt, hogy nem elégedett meg a munkával, ezért felszólította őt, hogy másnapra fejezze be jól a szerelést. A férfi azonban ezt visszautasította, és egy másik, későbbi időpontot kért a teljesítésre. Ez viszont nem tetszett a megrendelőnek, ezért vita alakult ki köztük.

Autóval mentek át hozzá

Másnap reggel a megrendelő és az apja autóval a villanyszerelő lakására mentek azért, hogy ott személyesen beszéljék meg a köztük kialakult nézeteltérést. A megrendelő kiszállt a járműből, majd vitába keveredett a férfi lakásából kijövő személyekkel.

Egyre hangosabban veszekedtek

A hangoskodásra villanyszerelő is kiment a ház elé, ahol rögtön veszekedni is kezdtek az ismerősével a hanyag munka miatt. A vitájuk azonban kifulladt, miután a jelenlévők beavatkoztak a konfliktusba. Ezt követően a megrendelő visszaült az apja mellé a kocsiba, de a helyszínt egyelőre nem hagyták el.

Felkapta a machetét

A vita során azonban a villanyszerelő úgy feldühödött, hogy visszament a házba és ott felmarkolt egy machetét, majd fenyegetően megindult az ismerőse felé. Az utcára érve belevágta a machetét a megrendelő apjának a kocsijába, amellyel 25 ezer forintos kárt okozott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a telefonfülke – forrás:police.hu