Felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt emelt vádat a Szikszói Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki egy machetével rontott rá egy megrendelőjére, akinél korábban dolgozott. A brutális támadást egy vitájuk előzte meg, ami azért következett be, mert a férfi nem megfelelően végezte el a villanyszerelési munkát.

Hanyag munkát végzett

Az ügyészségi vádirat szerint a férfi elvállalt egy villanyszerelési munkát az egyik régi ismerősének a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei, aszalói lakásában. Ugyanakkor az előleg kifizetését követően a férfi nem a megrendelő igényeinek megfelelően végezte el a munkát. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Aszalói lakásban dolgozott

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kérte, hogy fejezze be a munkát

2020. december 20- án a megrendelő felhívta a villanyszerelőt, hogy nem elégedett meg a munkával, ezért felszólította őt, hogy másnapra fejezze be jól a szerelést. A férfi azonban ezt visszautasította, és egy másik, későbbi időpontot kért a teljesítésre. Ez viszont nem tetszett a megrendelőnek, ezért vita alakult ki köztük.

Autóval mentek át hozzá

Másnap reggel a megrendelő és az apja autóval a villanyszerelő lakására mentek azért, hogy ott személyesen beszéljék meg a köztük kialakult nézeteltérést. A megrendelő kiszállt a járműből, majd vitába keveredett a férfi lakásából kijövő személyekkel.

Egyre hangosabban veszekedtek

A hangoskodásra villanyszerelő is kiment a ház elé, ahol rögtön veszekedni is kezdtek az ismerősével a hanyag munka miatt. A vitájuk azonban kifulladt, miután a jelenlévők beavatkoztak a konfliktusba. Ezt követően a megrendelő visszaült az apja mellé a kocsiba, de a helyszínt egyelőre nem hagyták el.

Felkapta a machetét

A vita során azonban a villanyszerelő úgy feldühödött, hogy visszament a házba és ott felmarkolt egy machetét, majd fenyegetően megindult az ismerőse felé. Az utcára érve belevágta a machetét a megrendelő apjának a kocsijába, amellyel 25 ezer forintos kárt okozott.

Félelmetes volt

A vádirat szerint a villanyszerelő magatartása kihívóan közösségellenes és erőszakos volt, bűncselekménye pedig alkalmas volt arra, hogy az másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

Ez is érdekelhet

Így büntetnék a férfit

A Szikszói Járási Ügyészség a vádiratában indítványozta, hogy próbára bocsátás legyen a villanyszerelő büntetése, azzal, hogy a próbaidő idejére rendeljék el a pártfogó felügyeletét. Az ügyben valószínűsíthetően a Szikszói Járásbíróság fog dönteni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pixabay