A rendőrök őrizetbe vettek két helybeli férfit, akik a megalapozott gyanú szerint rendszeresen kábítószert értékesítettek Hódmezővásárhelyen. Egyikük egy oktatási intézmény közvetlen közelében is árulta drogot, így az iskola udvarán tartózkodó tanulók is észlelhették az értékesítést

Többféle drogot terítettek

A nyomozás során beszerzett adatok alapján a 21 éves M. Sándor a város több pontján – többek között egy közintézmény előtt – árult ismerőseinek amfetamin hatóanyag tartalmú kábítószert. Társa, a 29 éves T. Péter pedig marihuánát értékesített több fogyasztó számára. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

FRISS! Tragédia a Lidlben: meghalt egy ember, bezárták az áruházat

Hónapokon keresztöl ment a biznisz

A gyanúsítottak hónapokon keresztül folytatták illegális tevékenységüket. A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály és a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság munkatársai összehangolt akció keretében 2021. február 2-án délután tartottak kutatást a helybeli férfiak lakóhelyein.

Razziáztak a zsaruk

Ennek során kábítószergyanús anyagot, és azok értékesítéséből származó készpénzt, valamint két személygépkocsit foglaltak le. A járőrök a férfiakat a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságra előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták őket.

Több fogyasztót is beazonosítottak

Ellenük – őrizetbe vételük mellett – kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A nyomozók kezdeményezték letartóztatásukat is. A rendőrök továbbá több fogyasztót is beazonosítottak, velük szemben az intézkedések folyamatban vannak, írta korábban a Police.

Ez is érdekelhet: Magából kikelve ütötte, verte, rugdosta volt barátnőjét ez a férfi, ezért kattant el az agya

Letartóztatás

A kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség most a gyanúsítottak letartóztatásának elrendelésére a szökés-elrejtőzés veszélye, az eljárás meghiúsításának veszélye valamint a bűnismétlés veszélye miatt tett indítványt, írja honlapján az ügyészség.

Hamarosan döntés születhet döntés

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon, telekommunikációs eszköz útján megtartandó üléseken fog dönteni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: Police