Bekerült a TOP körözöttek közé Grubacs Igor, aki ellen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda adott ki elfogatóparancsot.

Két drogkereskedőt kapcsoltak le

A KR NNI nyomozói 2021. január 29-én Budapesten, egy 13 kerületi társasház mélygarázsában  fogtak el két drogkereskedőt, egy drogügylet lebonyolítása közben. A férfiaknál összesen 22 kilogramm marihuánát találtak és foglaltak le a rendőrök.  A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

FRISS! Egy iskola közelében terített a drogkereskedő Hódmezővásárhelyen

24 millió értékben foglaltak le eurót a rendőrök

A széleskörű nyomozás eredményeképpen a rendőrök felderítették a többi – szintén eladásra szánt – kábítószer deponálására szolgáló járművet, illetve tárolóhelyet. Innen további 59 kilogramm marihuánát, 220 gramm kokaint és két fegyvert foglaltak le, amelyeket szakértő bevonásával vizsgálnak. A két férfitól összesen 24 millió forint értékű eurót foglaltak le a nyomozók, írja a Police.

Feketepiaci érték

A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke körülbelül negyedmilliárd forint, ami az elmúlt évek egyik legnagyobb mennyiségű – Magyarországon belül realizált – drogfogása. 

Grubacs Igor elmenekült

A kábítószer átadását a közelből felügyelte a drogügylet szervezője, a 33 éves Grubacs Igor, aki a rendőri intézkedés elől elmenekült. Az ő elfogására a KR NNI a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeit kérte fel.

Ez is érdekelhet: Tragédia a Lidlben: meghalt egy ember, bezárták az áruházat

Baranyáig szökött

A  kézre kerítésére január 29-én az esti órákban Baranya megyében jelentős létszámú rendőri erőt vontak össze. A férfi a szökéshez használt autóját – amelyet később a rendőrök megtaláltak – hátrahagyta, és elrejtőzött a hatóságok elől. A rendőrség elfogatóparancsot adott ki vele szemben. 

Nem tudják, most hol lehet

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kéri, hogy aki a képen látható férfi tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, írjon a [email protected] e-mail-címre, hívja a 06-1-432-7333 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a Telefontanú 06-80-555-111 ingyenesen hívható számán vagy a 107, 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.  A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Police